Nieuws

De jongste Rohda-jeugd ging op Safari!

Van zaterdag 20 tot en met dinsdag 24 juli 2018 werd er weer het jaarlijkse Rohdakamp gehouden. Met deze keer het thema Safari. Dat was te zien, want Sportpark de Muggert te Wesepe (locatie Rohdakamp) was één grote jungle en de kinderen hadden zich ook verkleed na het thema.

Om 9:15 uur stond er al een grote rij bij de poorten van het sportpark. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s met volgepakte tassen, opgeblazen luchtbedden en helemaal uitgedost in de Jungle sferen. Na het inschrijven bij de hoofdkampleiders renden de kinderen naar hun tent. Met meestal de vader of moeder er achteraan met de tassen en opgeblazen luchtbedden. Er stonden 5 grote legertenten klaar voor de kinderen waar zij 4 dagen verbleven. Vier van die tenten waren helemaal nieuw en deels gefinancierd door de Vrienden van Rohda Raalte. Nogmaals dank daarvoor! Dit jaar geen regen gehad, dus konden nog niet optimaal getest worden.

Nadat de kinderen hun slaapplekje in de tent hadden uitgekozen was het tijd voor de spectaculaire opening. Met 2 soldaten die het terrein op kwamen rijden, Tarzan & Jane en een verdwaalde aap die tevoorschijn kwamen en een groene doos jawbreakers werd er weer wat moois neergezet door de kampleiders. Na de opening werd er afscheid genomen van de ouders, opa’s oma’s, buren etc. en kon het Rohdakamp 2018 echt beginnen!

Het was erg warm het hele weekend dus werd er regelmatig ingesmeerd met zonnebrandcrème. Als openingsspel moest er door elk team een masker gemaakt worden wat symbool stond voor hun team. De meest creatieve ideeën werden getekend en de jury bepaalde wie de hoogste punten kreeg.

Door het hele kamp heen werden er spelletjes en activiteiten georganiseerd. Zo was er onder ander Super Soccer Sunday, de waterspelen, levend stratego in het bos, de mini-playbackshow, allesvoetbal, de spooktocht voor de o13-jeugd en gingen we op maandagmiddag met alle kinderen en kampleiders zwemmen in de Scheg in Deventer. Tussen de activiteiten door kon er vrij worden gespeeld op onder ander het luchtkussen of voetballen bij het voetvolley veldje en voetbalveld.

Elke ochtend en middag werd er met alle kinderen en kampleiders ontbeten en geluncht in de grote tent. ‘S avonds maakte de keukencommissie (keuco) elke keer het avondeten klaar. Ook dit werd weer gezamenlijk gegeten in de grote tent. Na het avondeten was het rond 19:00 uur tijd voor ‘’Snoep van Joep’’. De kinderen kregen geld mee van huis, wat ze dan kunnen besteden bij het winkeltje. Hier zijn allemaal lekkernijen te koop zoals, cola, sinas, chips, jawbreakers. Het winkeltje was zo populair dat de eerste kinderen om 18:30 uur al in de rij stonden. Opbrengsten hiervan worden weer gebruikt voor het Rohdakamp.

Nadat er maandag was besloten om het kamp dinsdag wat eerder te laten eindigen in verband met de hitte, waren op maandagavond alle ouders/verzorgers van de kinderen ingelicht en werd deze beslissing door iedereen geaccepteerd.

Ook dit jaar was het weer een geslaagd Rohdakamp en we kijken nu alweer uit naar volgend jaar! De kampkrant en kampfilm wordt rond oktober/november getoond in de Rohdakantine. Daar komt nog bericht over!

De Rohdakamp Commissie

Voor jou geselecteerd

Naar boven