Nieuws

“BeCo, bedankt maar weer!”

“BeCo, bedankt maar weer!”, dat horen de bedienende ROHDA Raalte-clubmensen vaak na een bar- of keukendienst. Een bedankje voor de tijd die zij vrij maken om in de huiskamer van Rohda Raalte te helpen. Afgelopen zaterdag 8 september is er door de BeCo een bedank-BBQ georganiseerd voor de grote groep vrijwilligers van de BeCo.

Om 17.00 druppelden de eerste BeCo’ers binnen. De BBQ was een groot succes, de biertjes werden weer fantastisch getapt en de gerechten waren om te smullen. Maar wat is nou het leukst aan de BeCo? (BeCo is ooit ontstaan door de afkorting van “beheerscommissie kantine”)

Ik vroeg het Joke en Amanda. “Het is vooral het contact met de andere mensen, het Rohda Raalte-gevoel leeft hier in de kantine. Het is een thuiskomen voor veel mensen”, aldus Joke. “Wij staan om de vier weken op donderdagavond samen achter de bar. En dat is echt een drukbezochte en gezellige avond”, vult Amanda aan.

Ik vroeg gedurende de avond een aantal mensen, waarom ze gekozen hebben om bij de BeCo aan te sluiten. De antwoorden waren allemaal gelijk. “Het is een leuke club mensen die allen bereid zijn om elkaar te helpen. Bijvoorbeeld in de rust van een wedstrijd, dan kan het nogal eens stormlopen. Binnen no-time staat er iemand te helpen die niet ingedeeld staat voor de shift”, aldus de BeCo. Het contact met de mensen, maar ook de bezoekers bij Rohda Raalte is iets waar veel BeCo’ers voor gaan.

Op dit moment zetten zich een vaste groep van zo’n 60 ROHDA Raalte-clubmensen in voor de BeCo. En toch blijft het een gepuzzel om alle evenementen, weekend- en week-shifts in te vullen. Je hoeft geen horeca-ervaring te hebben om aan te sluiten bij de BeCo of een bar- keukendienst te draaien. Vanuit Rohda Raalte worden er onder andere tapcursussen georganiseerd. Het enige wat je hoeft te hebben is affiniteit met Rohda Raalte.

Spreekt het jou aan om de BeCo af en toe te helpen? Om een biertje te tappen? Een balletje mayo te serveren? Een gezellig BBQ als seizoen afsluiter mee te pakken? Deel uit te maken van de gezellige groep ROHDA Raalte-clubmensen? En daar ook nog eens waardering voor te krijgen? Neem dan rechtstreeks contact op met Janine Durand, Arthur Schutte of John Runneboom van de BeCo. Ook per mail is dit mogelijk, het mailadres is beco@rohdaraalte.nl.

Cato Disselhorst
Voorzitster Media & Communicatieteam Rohda Raalte

Voor jou geselecteerd

Naar boven