Overtuigende winst op Hvv Tubantia

Rohda Raalte won zondagmiddag overtuigend van Hvv Tubantia. Dat gebeurde dan wel in de 2e helft, toen Rohda Raalte heer en meester was. We noteerden met name in de tweede helft geen enkele kans voor de Tukkers.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

In de eerste helft had Rohda Raalte direct al afstand moeten nemen van de Hengeloërs. Het startte goed en moest eigenlijk al snel op een beslissende voorsprong komen, voordat Tubantia via een ongelukkige handsbal van Jeroen Jansen een strafschop benutte na een half uur spelen. Daarvoor was Rohda Raalte al in de 7e minuut op voorsprong gekomen toen Wesley Hansler onrechtmatig onderuit gehaald was en Lars van Schooten deze strafschop benutte.

Toch waren de linies te groot voor Rohda Raalte. Het middenveld stond in die eerste helft niet goed. In de tweede helft stond het middenveld wel goed en kreeg Rohda Raalte meerdere mogelijkheden om de score hoger uit te laten vallen. Het waren in de 2e helft Lars van Schooten die wederom weer een vrije trap binnen krulde en aanvoerder Jesper Harmens die middels een mooie volley de buit binnen haalden.

Door deze overwinning staat Rohda Raalte nog altijd aan de leiding in de 1e Klasse E en ziet het einde van de 1e periode naderen. Volgende week is misschien wel een beslissende wedstrijd voor die 1e periode, als Rohda Raalte in Lichtenvoorde aan moet treden tegen de nummer 2 op de ranglijst Longa’30, dat één punt minder heeft.

‘7 1-0 Lars van Schooten (strafschop); ’28 1-1 Orshein Elyo (strafschop); ’69 2-1 Lars van Schooten; ’78 3-1 Jesper Harmens
Scheidsrechter: Dhr. Makkinga
Geel: Vanderson Sotto da Silva (Hvv Tubantia)