Moeizame zege op Tvc’28

Rohda Raalte won zondagmiddag moeizaam met 2-1 van het Tubbergse Tvc’28. Wanneer Rohda Raalte de kansen in de eerste helft beter benut zou hebben, was het misschien wel een walk-over geworden, maar dat gebeurde dus niet en zullen we dus ook nooit weten of dat het geval zou zijn.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

(De samenvatting wordt elke maandag uitgezonden door Salland1 (RTV Raalte))

Rohda Raalte kwam al vroeg op achterstand. Na een slippertje in de achterhoede, kon Tom Koelman al in de achtste minuut de 0-1 binnen schieten. Lang konden de Tukkers daar niet van genieten. Wesley Hansler krulde een vrije trap magistraal binnen in de elfde minuut. Rohda Raalte kreeg in die eerste helft nog een aantal kansen, waaronder een schot van Edilson Coelho op de paal. Ruststand bleef 1-1.

In de tweede helft was het Tvc’28 meer aan de bal, maar tot echt hele grote kansen kwam het niet. Zo’n tien minuten voor het einde kwam Rohda Raalte gevaarlijk door over rechts en werd Wesley Hansler dom onderuit getikt. Lars van Schooten miste deze kans op de overwinning niet en schoot de strafschop feilloos binnen.

Volgende week zaterdagavond speelt Rohda Raalte de beladen Sallandse derby in Heino tegen de plaatselijke vv Heino. Aanvang is dan 19:00 uur.

‘8 0-1 Tom Koelman; ’11 1-1 Wesley Hansler; ’79 2-1 Lars van Schooten
Scheidsrechter: Dhr. Arends
Rood: Jeffrey Huizinga (2x geel)