Duur en onnodig puntverlies tegen Stevo

Rohda Raalte heeft zondagmiddag duur puntverlies geleden bij Stevo in Geesteren. Op een zeer slecht veld, dat op sommige plekken hard was en waar her en der nog sneeuw lag, had Stevo wat het wilde. Het wilde Rohda Raalte niet aan het voetballen laten komen en dus speelde dit slecht veld natuurlijk wel in het voordeel van Stevo.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Toch wilde Rohda Raalte voetballen, maar het kwam gewoon niet in zijn spel, mede door bovenstaande feiten. Toch waren de eerste kansen voor Rohda Raalte, voordat Stevo op voorsprong kwam, door een doelpunt vanuit een hoekschop van Ingmar Reinerink in de 20e minuut. Rohda Raalte probeerde de gelijkmaker te produceren en dat lukte dan ook in de 36e minuut, toen Coen van Heun een vrije trap van Wesley Hansler binnen knikte bij de 2e paal.

Vlak voor rust nam Stevo-verdediger Ingmar Reinerink, deze Rood-Gele derby wel heel er letterlijk. Hij kreeg 2e gele kaart, dus rood, waarbij aangetekend moet worden dat de eerste gele kaart wel dom was, wegens praten. De 2e kaart was zeer terecht.

Tegen 10 man was het aan Rohda Raalte om vol voor de winst te gaan. Het kwam dan ook via 1e jaars A-junior op 1-2 vanuit een hoekschop en het verzuimde om de beslissende 1-3 te maken. Stevo kwam weer langszij via een doelpunt van Niels Wigger in de 72e minuut.

Rohda Raalte kreeg daarna nog enkele 100% kansen om de drie punten mee naar Raalte te namen, maar de voorwaartsen waren deze zondagmiddag niet scherp genoeg.

Rohda Raalte heeft nu winsterstop en heeft tot 20 januari (Nec thuis) om zich te gaan voorbereiden op de 2e seizoenshelft. De staf en spelersgroep wensen iedereen dan ook prettige feestdagen een een sportief en gezond 2019.

’20 1-0 Ingmar Reinerink; ’36 1-1 Coen van Heun; ’55 1-2 Alex de Jong; ’72 2-2 Niels Wigger
Scheidsrechter: Dhr. Tinga