Nieuws

IJzersterke start Rohda onder leiding Martin Drent

Rohda Raalte won afgelopen zondag met 4-1 van Achilles 1894 uit Assen. Het was een zeer verdiende winst voor de Raaltenaren, het eerste competitieduel onder leiding van Martin Drent. Rohda begon zeer sterk aan de wedstrijd, zette direct druk op de Assenaren en probeerde vanaf het begin verschil te maken. Dat lukte!

IMG_9633

Na een aantal kansen in de vroege openingsfase was het Dennis Hettinga die in de achtste minuut echt op weg week leek naar het eerste doelpunt. Hem werd het scoren echter belet door Achilles-verdediger Tim Migchelsen die de bal tegen zijn hand kreeg en zo een strafschop veroorzaakte. Het leverde hem zijn eerste gele kaart op (later in de wedstrijd zou hij zijn tweede gele kaart krijgen, en dus rood). De strafschop werd benut door Deniz Sahbaz. Hij zou uiteindelijk uitgroeien tot de grote matchwinnaar.

Na deze goede start kwam Achilles 1894 iets meer in het spel voor. Dit mede doordat Rohda Raalte wat slordiger werd in balbezit en deze vaak onnodig verloor. In de 27ste minuut kreeg Achilles 1894 een wat discutabele strafschop. Maurice Tepperik leek immers eerst de bal te spelen voor zijn tegenstander te vloeren. Thomas Careman benutte dit buitenkansje echter en zette beide teams op gelijke hoogte: 1-1. Toch was het Rohda Raalte dat vlak voor rust weer op voorsprong kwam. Lars Kamperman-Leferink speelde de bal goed in de vrije ruimte achter de verdediging, Sahbaz schatte die pass goed in en scoorde op schitterende wijze de 2-1 door over de keeper te tikken.

In de tweede helft ging Rohda Raalte op jacht naar de derde treffer om zo in veilige haven te zijn. Wederom was het Deniz Sahbaz die aan het einde van opnieuw een mooie aanval de bal in de touwen wist te koppen in de 57ste minuut. Vlak voor tijd maakte Jeffrey de Visscher aan alle eventueel nog aanwezige onzekerheid een einde door de 4-1 eindstand op het bord te zetten. Tussendoor had Tim Migchelsen zijn tweede gele kaart gekregen en zo speelden de Assenaren het laatste kwartier met tien man.

Volgende week zondag speelt Rohda Raalte in Meppel de uitwedstrijd tegen MSC. Aanvang is van dat duel is 14:00 uur.