Nieuws

Komt de VAR ook in het amateurvoetbal?

Rohda Raalte heeft zondagmiddag dure punten verloren. In Winterswijk werd het tegen de plaatselijke Fc 1-1. Het zag Sc Bemmel en Longa’30 wel winnen, waardoor de achterstand naar de kop van de ranglijst alleen maar groter wordt. Wel moeten we zeggen dat naar onze mening twee doelpunten ten onrechte waren afgekeurd, je kunt het zelf beoordelen in onderstaande samenvatting.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Rohda Raalte speelde een prima partij in Winterswijk. Het was moest alleen startten zonder Alex de Jong die in de warming-up af moest haken met een enkelblessure. Zijn plaats werd ingenomen door Don van Rossum op de rechter flank en daardoor schoof Lennart Krijger door naar het centrum.

In de openingsfase van de wedstrijd had Rohda Raalte al op een confortabele voorsprong moeten komen, maar de voorwaartsen waren niet scherp genoeg om de kansen, cq. mogelijkheden te verzilveren.

In de 31e minuut maakte Rohda Raalte vanuit een corner een prima doelpunt. Helaas werd deze naar onze mening onterecht afgekeurd. De keeper van Fc Winterswijk time-de gewoon verkeerd. De echte 0-1 kwam een minuut voor rust toen Wesley Hansler door Jesper Harmens werd weggestuurd en met een mooi lobje de 0-1 maakte.

In de tweede helft kwam Fc Winterswijk wat gevaarlijker uit de kleedkamer en scoorde dan ook in de 57e minuut een wonderschoon doelpunt middels Kabir Sabotic. Een aantal minuten later maakte Rohda Raalte de 1-2, maar deze werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.(Zie samenvatting). Beide ploegen kregen daarna mogelijkheden om de winnende goal te maken, maar het bleef 1-1.

Conclusie: Waar is de VAR als je die nodig bent?

Aanstaande donderdagavond speelt Rohda Raalte in Albergen een bekerwedstrijd tegen De Tukkers. Aanvang: 20:15 uur.