Dik verdiend naar halve finale Districtbeker

Rohda Raalte heeft woensdagavond met 2-3 weten te winnen bij zaterdag Hoofklasser vv Berkum. Een overwinning waar niets op af te dingen viel. De Raaltenaren creëerden immers meer kansen dan Berkum, dat met name in de tweede helft meer balbezit had.

Rohda Raalte begon goed aan de wedstrijd en zette meteen de toon door kansen te creëeren. Toch kwam Berkum op voorsprong door een makkelijk gegeven strafschop in de 25e minuut. Marc van der Meulen stuurde doelman Ruben Tepperik de verkeerde kant op en scoorde beheerst de 1-0. Zo’n tien minuten later was het gelijk nadat Lars van Schooten de bal via een verdediger over de doelman schoot.

In de tweede helft was het Lars van Schooten die in de 48e minuut alleen voor de keeper kwam en niet faalde: 1-2. Berkum zette daarna pas aan en scoorde dan ook in de 70e minuut de gelijkmaker via Thom Kooke. Lang kon Berkum daar niet van genieten. Drie minuten later was het Djeremy Zandvliet die de dikverdiende 2-3 op het scorebord bracht. Je zou denken dat Berkum nog aan zou zetten voor een slotoffensief, maar het was Rohda Raalte dat meerdere kansen op de 2-4 onbenut liet.

In de halve finale, die waarschijnlijk gespeeld wordt op zaterdag 4 mei (zo staat het nu gepland), is zaterdag 2e Klasser Vroomshoopse Boys de tegenstander op Sportpark Tijenraan. Door het halen van de halve finale heeft Rohda Raalte zich geplaatst voor de ‘grote’ KNVB van het volgende seizoen 2019-2020.

Aanstaande zondag speelt Rohda Raalte een thuiswedstrijd op Sportpark Tijenraan tegen Stevo.

’26 1-0 Marc van der Meulen(Strafschop); ’37 1-1 Lars van Schooten; ’48 1-2 Lars van Schooten; ’70 2-2 Thom Kooke; ’73 2-3 Djeremy Zandvliet
Scheidsrechter: Dhr. Spoler