Nieuws

Eenvoudige overwinning in matte derby

Rohda Raalte won zaterdagavond vrij eenvoudig de Sallandse Derby tegen de vv Heino. Op Sportpark Tijenraan werd het 3-1 voor de Raaltenaren die de wedstrijd kort na rust definitief beslisten door kort achter elkaar twee keer het net troffen en de stand op dat moment op 3-0 brachten.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

De spanning naar de wedstrijd toe was spannender te noemen dan de wedstrijd zelf. Beide supportersgroepen waren tijdens de wedstrijd vrij stil. Misschien is het goed om de derby een aantal jaartjes over te slaan? Gaan we het hogerop proberen? Blijft Heino in de 1e klasse? Vragen waar we momenteel geen antwoord op hebben.

Voor de wedstrijd was er een meeting georganiseerd in de Rohda Raalte-kantine voor de sponsoren en vrienden van beide clubs die door Höllenboer(Gerard Oosterlaar) vermaakt werden en er waren diverse standjes met kleine gerechten van Raalter ondernemingen (We kunnen wel namen gaan noemen, maar de redactie is niet op de hoogte welke ondernemingen). Het smaakte in elk geval goed!

Dan de wedstrijd. Het was Rohda Raalte dat van meet af aan direct de boventoon voerde en direct al enkele kansen creëerde. Helaas wist Djeremy Zandvliet met name deze nog niet te verzilveren. Halverwege de eerste helft kwam Rohda Raalte dan wel verdiend op voorsprong door Mart Lugtenberg die de bal vanuit een soort ‘kluts’-situatie ontving en doelman Keizer gemakkelijk omspeelde. Rohda Raalte zette niet direct door, waardoor Heino toch wat meer in balbezit kwam, maar daar vrij weinig gevaar uit creëerde.

Na rust was de eerste mogelijkheid voor Heino, maar doelman Vastenavond liet zich niet verrassen. Kort daarna wist Rohda Raalte wel tweemaal het net te vinden via Djeremy Zandvliet die alleen voor de keeper gezet werd door Lars van Schooten en door jongeling Alex de Jong die vanuit een corner de bal wel wist te raken, daar waar doelman Keizer de bal miste.

Rohda Raalte speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en probeerde via de counter het vierde doelpunt te maken. Toch werd het nog heel even wakker geschud toen Heino in de 81e minuut een strafschop verzilverde, nadat Tom Vastenavond iets te fanatiek de bal wilde hebben.

Uiteindelijk bleef het bij 3-1 en was aan deze eindstand niets aan op af te dingen. Het feestje kon daarna gevierd worden en de beco had een leuke avond!

De volgende wedstrijd die voor Rohda Raalte op het programma staat is de halve finale van de KNVB District Beker. Op zaterdagmiddag 4 mei ontvangt Rohda Raalte dan de Vroomshoopse Boys op Sportpark Tijenraan. Aanvang is dan 14:00 uur.

Karakteristieken:
’22 1-0 Mart Lugtenberg; ’49 2-0 Djeremy Zandvliet; ’50 3-0 Alex de Jong; ’81 3-1 Rik Keijzer(Strafschop)
Toeschouwers: +/- 1500
Scheidsrechter: Dhr. Migchelbrink
Geel: Rick Dirksen (vv Heino)