Overtuigend koploper na prima winst in Meppel

Rohda Raalte is sinds zondagmiddag koploper in de Hoofdklasse C. De mannen van trainer Martin Drent wonnen na een prima wedstrijd met maar liefst 2-5 op bezoek bij MSC in Meppel. Na een 0-3 ruststand werd het in de tweede helft nog even spannend (2-3), maar een gelijkspel – laat staan een overwinning – zat er voor de thuisploeg nimmer in.

1

Er werd direct vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Mulder druk gezet op MSC. Rohda Raalte was direct de bovenliggende partij. Het speelde prima. De aanvallen liepen via verschillende schijven over rechts, links en door het midden. Het was dan pas in de 35ste minuut dat Rohda Raalte terecht op voorsprong kwam. Het was dan wel vanuit een vrije trap, maar onverdiend was het zeker niet. Coen Zwollo beroerde de bal die ingeschoten werd door Lars Kamperman Leferink, waardoor de bal een mooie lob maakte over de doelman van MSC: 0-1. Een paar minuten later was het Dennis Hettinga die van links naar binnen kwam en prima de 0-2 binnen schoot. Rohda Raalte ging door en dat resulteerde in een 0-3 ruststand, nadat Boy Boeloerditi een aanval over rechts via meerdere schijven binnen schoot.

3

In de tweede helft zagen we in het begin een ander MSC. Het probeerde meer vooruit te voetballen. Dat resulteerde dan ook in twee doelpunten vlak achter mekaar. Rohda Raalte rechtte zijn rug en ging door met waar het gebleven was, namelijk winnen in Meppel. Een aantal minuten na de 2-3 was het Dennis Hettinga die weggestuurd werd met een lange bal van Coen Zwollo. Zijn inzet werd nog gekeerd door de doelman van MSC, maar Boy Boeloerditi werkte de rebound prima binnen: 2-4.

Koploper na winst in Meppel

In de 75ste minuut kreeg Rohda Raalte een hoekschop, wederom was er een Rohda Raalte speler, ditmaal Jesper Harmens, die de rebound binnen schoot: 2-5. Einde wedstrijd. Door dit resultaat is Rohda Raalte koploper met als enige zes punten uit 2 wedstrijden. Volgende week wacht NEC (av), dat ook nog ongeslagen is. De eerste wedstrijd van de Nijmegenaren werd vorige week afgelast. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur op Sportpark Tijenraan.

Opstelling Rohda Raalte: Ruben Tepperik, Lars Kamperman Leferink, Maurice Tepperik, Coen Zwollo, Hamid Zarbaf (’44 Jeroen Jansen), Jesper Harmens (’77 Lars van Schooten), Dirk-Jan Klijn Velderman, Boy Boeloerditi, Jeffrey de Visscher, Dennis Hettinga (’79 Orveo Ubbergen) en Deniz Sahbaz.

Foto’s: Erik Roelofs
Camera: Erik Roelofs
Montage: René Kappert