Rohda Raalte eenvoudig door naar 2e ronde

Rohda Raalte heeft donderdagmiddag vrij eenvoudig gewonnen in de 1e ronde van de nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse. Op Sportpark Tijenraan werd Bvc’12 uit Beek-Ubbergen vrij eenvoudig opzij gezet. Het werd 4-1 voor de Raaltenaren. Met name de eerste 4 minuten na de rust waren doorslaggevend.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

De Raaltenaren begonnen zeer goed en scherp aan de wedstrijd. Het moest het deze wedstrijd helaas zonder de geblesseerden Jesper Harmens en Edilson José Coelho doen. Thom Strijland kwam op de plek van Jesper en voerde zijn taken prima uit. Hij scoorde tevens de openingstreffer in de 10e minuut. In het verdere verloop van de eerste helft kreeg Rohda Raalte nog een aantal goede mogelijkheden, maar helaas werd er voor de rust niet meer gescoord. Doelman Tom Vastenavond had in de eerste helft vrij weinig te doen, dus de verdediging van de Raaltenaren stond ook goed.

In het begin van de 2e helft besliste Rohda Raalte de wedstrijd door binnen anderhalve minuut twee keer te scoren in de 47e en 48e minuut via Djeremy Zandvliet en Lars van Schooten. Daarna kreeg Bvc’12 nog een tweetal mogelijkheden, maar Tom Vastenavond redde op zijn beurt. In de 73e minuut scoorde Rohda Raalte via Coen van Heun zelfs nog de 4-0. Een minuut voor tijd scoorde Sander Arts namens Bvc’12 nog de eretreffer. Eindstand: 4-1.

Aanstaande zondag 2 juni staat de 2e ronde op het programma. Rohda Raalte reist af naar Oss om daar de strijd aan te gaan met sv Top Oss. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur. We hopen dat veel Rohda Raalte supporters af zullen reizen om ons vlaggenschip in ons jubileumjaar te ondersteunen in deze nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse.

’10 1-0 Thom Strijland; ’47 2-0 Djeremy Zandvliet; ’48 3-0 Lars van Schooten; ’73 4-0 Coen van Heun; ’89 4-1 Sander Arts
Scheidsrechter: Dhr. Schul
Geel: Mart Lugtenberg (Rohda Raalte) & Tijn Jellema & Luuk Rossen (Bvc’12)