Nieuws

Benefietwedstrijd in Raalte

RAALTE – Een indrukwekkende selectie van vooral Oostelijke oud-profvoetballers, waaronder de nodige ex-internationals, neemt het vrijdagavond 24 oktober op het veld van ROHDA op tegen een elftal van vroegere Sallandse topamateurs. Daarnaast komen de nu actieve Sallandse profvoetballers Nick Marsman (FC Twente), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen), Thomas Bruns (Heracles), Mustafa Saymak (PEC Zwolle) en Teije ten Den (Go Ahead Eagles) voor een speciale signeersessie naar sportcomplex Tijenraan. De gehele opbrengst van dit voetbalspektakel gaat naar de nieuwbouw van het hospice in Raalte. De wedstrijd FC Oostelijk Goud tegen de Salland Boys is een onderdeel van ‘Sallands laatste Tentfeest’ datzelfde weekeinde op de Domineeskamp in Raalte.

190 poster voetbal

Organisator van de avond is Raaltenaar Gerard Marsman, directeur van de CBV (Coaches Betaald Voetbal), vader van FC Twente-keeper Nick Marsman en zowel in het verleden als nu actief betrokken bij (onder meer) ROHDA Raalte. Marsman krijgt alle medewerking van de Raalter hoofdklasser en wordt deze vrijdagavond geholpen door de ROHDA-veteranen en andere vrijwilligers die zich spontaan hebben aangemeld.

Door zijn vele contacten in de voetbalwereld wist Marsman, geholpen door René Eykelkamp uit Hoonhorst en Vitesse-trainer Peter Bosz een groot aantal oud-voetballers enthousiast te krijgen voor deze benefietwedstrijd in Raalte. Voor de selectie van FC Oostelijk Goud (ook wel Oostelijk Oud genoemd) hebben in ieder geval al Sander Boschker, Arthur Numan, Youri Mulder, Boudewijn Pahlplatz, Kees van Wonderen, Arne Slot, Albert van der Haar, Bert Konterman, Harry Decheiver, Rene Eijkelkamp, Paul Bosvelt, Peter Bosz, Hendrie Kruzen, John Stegeman en de in Raalte bekende Niels Wellenberg en Martin Koopman toegezegd. Hennie Spijkerman treedt op als coach van dit team.

In de selectie van de gelouterde Salland Boys zijn een groot aantal regionale amateurclubs vertegenwoordigd. Paul Reinders, Willy Herder, Wibo Jonkman speelden in de kleuren van ROHDA Raalte, Raymond Pot en Willem Mulder in het groen van Heino, Stefan Kieftenbeld en Jeroen Doorgeest zagen het meer zitten in het blauw-wit van SV Raalte, terwijl onder meer Michel Marsman (Broekland), Jan Oosterwijk (Lettele en ROHDA), Johan van de Berg (Lemelerveld), Berry Broekhof (Wijhe) en Alfons Spikker (Lettele) hun eigen voorkeursclubs hebben.

De wedstrijd begint om 19.00 uur en staat onder leiding van presentator-scheidsrechter Evert ten Napel. Hij wordt geassisteerd door Edwin Jonkman en Hans Essink. TV-presentatrice Carrie ten Napel zal het gehele programma deze vrijdagavond presenteren.

Om zes uur begint de speciale signeersessie met vijf Sallands- Twentse eredivisiespelers. Daarvoor komen Thomas Bruns (uit Wierden namens Heracles), Teije ten Den (de jonge Raaltenaar is succesvol bij Go Ahead Eagles), Nick Marsman (de jonge Raaltenaar is vaste keeper van FC Twente), Maikel Kieftenbeld (uit Lemelerveld en aanvoerder van FC Groningen) en Mustafa Saymak (uit Schalkhaar en actief bij het sterke PEC Zwolle). Alle vijf hebben toegezegd onder voorbehoud van toestemming van club en trainer in verband met het competitieprogramma.

Behalve de signeersessie en de wedstrijd (van twee maal 35 minuten) zelf staan er nog andere activiteiten op het volle programma. Zo is er onder meer een loting met als prijzen gesigneerde shirts van de aanwezige profs.

Sportpark Tijenraan in Raalte is deze vrijdagavond 24 oktober vanaf half zes geopend. Volwassenen betalen slechts vijf euro entree, kinderen tot en met 14 jaar twee euro. De gehele opbrengst gaat naar de actie hetzelfde weekeinde in Raalte voor nieuwbouw van het hospice.

OP DE FOTO MET EEN SPELER UIT DE EREDIVISIE?
Vrijdag 24 oktober a.s. wordt er op het complex van Rohda in Raalte een wedstrijd gespeeld tussen ex-Betaald Voetballers en een team van spelers uit de Sallandse buurtdorpen.

De wedstrijd begint om 7 uur ’s avonds en staat onder leiding van presentator-scheidsrechter Evert ten Napel. Hij wordt geassisteerd door Edwin Jonkman en Hans Essink. TV-presentatrice Carrie ten Napel zal het gehele programma deze vrijdagavond presenteren.
Van zes tot zeven uur is er speciaal voor alle jongens en meisjes, en ook de mama’s en papa’s uit Salland, gelegenheid op de foto te gaan met hun favoriete Eredivisiespeler uit Salland.

Daarvoor komen Thomas Bruns ( middenvelder van Heracles), Teije ten Den (spits van Go Ahead Eagles), Nick Marsman (keeper van FC Twente), Maikel Kieftenbeld (middenvelder en aanvoerder van FC Groningen) en Mustafa Saymak (aanvaller van PEC Zwolle) speciaal naar Raalte.

De spelers brengen allemaal een shirt met hun handtekening mee, die na de wedstrijd worden verloot en daarnaast brengen ze kaarten mee met hun foto en handtekening. Behalve de signeersessie en de wedstrijd (van twee maal 35 minuten) zelf staan er nog andere activiteiten op het volle programma. Zo is er onder meer een loting met als prijzen gesigneerde shirts van de aanwezige profs.

Voor jou geselecteerd

Naar boven