Nipte maar verdiende overwinning in derby tegen vv Heino

Rohda Raalte heeft zaterdagavond verdiend gewonnen van vv Heino. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Lars Kamperman Leferink de oh zo verdiende treffer in de Sallandse Derby.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Van meet af aan was Rohda Raalte de bovenliggende partij. Het had het meeste balbezit, creëerde een aantal kansen en wilde tevens de ongeslagen status tegen Heino in stand houden. vv Heino daarentegen creëerde geen enkele kans, maar kwam wel op voorsprong toen Luc Fakkert de bal plots via Alex de Jong de bal tegen zijn been zag gaan en de bal in het uiterste hoekje langs doelman Frans van Oldeniel in het doel zag belanden in de 17e minuut van de wedstrijd.

Rohda Raalte liet zich niet van de wijs brengen en ging door met waar het mee bezig was, namelijk aanvallen. Dat resulteerde in de 29e minuut in de gelijkmaker, toen Wesley Hansler de bal voorgaf, precies tussen de laatste man van Heino, Melvin Velthuis, en keeper Kevin Reimink. Daar kwam Mart Lugtenberg om de bal achterwaarts over de doelman te koppen: 1-1.

In de tweede helft was het nog altijd Rohda Raalte wat de klok sloeg en op zoek ging naar de winnende treffer. Deze kwam dan ook in de allerlaatste minuut. Vanuit een corner van Mart Lugtenberg, verlengde Deniz Sahbaz de bal (met zijn hand) en kon invaller Lars Kamperman Leferink simpel binnen tikken: 2-1.

In blessuretijd kreeg Melvin Velthuis nog een 2e gele kaart, dus met rood vertrekken en direct daarna floot scheidsrechter de Jong af.

Volgende week zondag speelt Rohda Raalte een uitwedstrijd in Beek-Ubbergen tegen Bvc’12.

’17 0-1 Luc Fakkert; ’29 1-1 Mart Lugtenberg; ’90 2-1 Lars Kamperman Leferink