Nieuws

Plezier en techniek basis bij 4de editie NTK Rohda Raalte

Afgelopen vrijdag deden er zo`n 50 enthousiaste deelnemers en deelneemsters uit de hele regio mee aan het NTK op de kunstgrasvelden bij Rohda Raalte. Deze geslaagde dag stond met name in het teken van het ontwikkeling van de technische vaardigheden. Dribbelvormen, passeerbewegingen en snel voetenwerk kwamen in de ochtend vooral naar voren. De spelers konden deze skills uiteindelijk laten zien in partijvormen zoals 1v1, 2v2 en 5v5.

IMG_3053

Na de goed geregelde lunch door de BECO werd er kennis gemaakt met SmartGoals. De SmartGoals zijn doeltjes die licht kunnen geven, in elke opgelichte SmartGoal kan gescoord worden. Wanneer er gescoord wordt gaat bij die SmartGoal het licht uit en bij een andere SmartGoal het licht aan. Deze verspringende doelen creeren extra dynamiek in het spel, waardoor er meer van spelers gevraagd wordt en hun alertheid getraind wordt.

De oefeningen van het NTK zijn gebasseerd op de visie van René Meulensteen. Deze visie wordt over de hele wereld geroemd om zijn oefenstof op voetbaltechnisch gebied.

Winnaars NTK:
6 jaar: Hidde Jutten
7-8 jaar: Tim Maatman
9-10 jaar: Wouter Spanjer
11-12 jaar: Jens Spikker
Meisjes: Lotte Wekking en Imre van de Vegt

Deze jongens en meisjes komen aanstaande zondag 26 oktober 2014 in actie op de finaledag NTK 2014 op het Nationaal Sportcentrum Papendal. Succes en veel plezier!

Verslag: Maikel Jansen of Lorkeers
Foto’s: Annet van Raalten
Camera: Sil Hoonhorst
Montage: René Kappert

Voor jou geselecteerd

Naar boven