Nieuws

Verdiende drie-punter tegen RKHVV

Rohda Raalte won zondagmiddag zeer verdiend van RKHVV. De ploeg had tot nu toe nog niet verloren en kreeg een verdiende nederlaag om de oren. Toch had het anders af kunnen lopen (Zie samenvatting).

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Rohda Raalte en RKHVV begonnen de eerste minuut door niet te voetballen. Beide clubs deden mee aan de landelijke actie: NoRacism. Natuurlijk willen we dat er geen racisme is op de voetbalvelden!

Dan de wedstrijd. RKHVV was gekomen om de ongeslagen status een vervolg te geven, maar dat werd door een prima spelend Rohda Raalte te niet gedaan. Wel kregen de Huissenaren een paar kansjes, maar doelman Frans van Oldeniel wist zijn doel prima schoon te houden in de eerste helft. Rohda Raalte kwam in de 8e minuut op voorsprong nadat Mart Lugtenberg prima doorzette langs de achterlijn en Deniz Sahbaz in stelling bracht: 1-0. Na deze voorsprong had Rohda Raalte uit moeten lopen naar een ruime voorsprong, maar helaas misten de voorwaartsen deze kansen.

Na rust probeerde RKHVV de gelijkmaker te forceren, maar ook toen had Rohda Raalte eerder moeten scoren dan voor er de 2-0 op het scorebord kwam. Mart Lugtenberg strafte een foutieve kopbal van de RKHVV verdediging genadeloos af: 2-0.

Diep in blessuretijd had alles nog mis kunnen gaan voor Rohda Raalte. Nadat men schitterend scoorde in de 93e minuut, hadden de Huissenaren in de allerlaatste seconde nog de gelijkmaker binnen kunnen schieten. Gelukkig miste men deze kans. Eindstand: 2-1.

Volgende week zondag staat er voor Rohda Raalte een uitwedstrijd op het programma in Geesteren tegen Stevo.