Hidde Jutten en Thijs Vulink winnen Fifa-toernooi bij Rohda Raalte

Op zondag 12 januari stond het Fifa-toernooi weer op het programma bij Rohda Raalte, georganiseerd door Supportersvereniging Rood-Geel. In het SCAS-gebouw werd het toernooi afgewerkt. In totaal deden 21 duo’s mee aan het toernooi. Allereerst werd er een poulefase afgewerkt, waardoor ieder duo ten minste vijf wedstrijden speelde.

Om 12.00 werd er voor het eerst afgetrapt, in de poulefase waren enkele grote uitslagen te noteren, zo was er een uitslag van 10-0, de hoogste score van het toernooi. In de poulefase werd het kaf van het koren gescheden. Van de 21 duo’s gingen er zestien door naar de achtste finales. De achtste finales leverden enkele fraaie affiches op. Zo speelden AS Monaco en Olympique Marseille de derby de la Mediterranée en stonden Real Betis en Sevilla tegenover elkaar in El Gran Derby.

De verschillende wedstrijden in de kruisfinales leidden tot de halve finales tussen Arsenal en Olympique Marseille en een wedstrijd tussen Benfica en Olympique Lyon. Arsenal en Olympique Lyon waren hierin het sterkste.

In de troostfinale stonden het Benfica van Dani ten Berge en Fynn van Til tegenover het Olypique Marseille van Kal Krosman en Luuk van der Linde. Al vroeg in de wedstrijd kwam Marseille op voorsprong, maar deze voorsprong werd razendsnel teniet gedaan. In een zinderende wedstrijd kwamen beide ploegen tot twee doelpunten, Benfica voegde daar nog twee rode prenten bij. Ondanks veel kansen wist Marseille de wedstrijd niet in de reguliere speeltijd te beslissen. Pas in de verlenging leken Kal en Luuk de derde plaats naar zich toe te trekken, maar in de slotminuut van maakte Benfica toch weer gelijk, waarna Dani en Fynn alsnog de strafschoppenserie wisten te winnen.

Tot slot was er de finale tussen het Olypique Lyon van Jorn Bootsveld en Wess Dijk tegen het Arsenal van Hide Jutten en Thijs Vulink. Zoals zo vaak komt een finale moeizaam op gang.In de eerste helft waren er niet veel kansen te noteren. Vlak voor rust nam Arsenal de leiding. Niet veel na rust maakte Olympique Lyon weer gelijk en kwam de wedstrijd op gang. Er werd plots snel achter elkaar gescoord. Eerst nam Lyon de leiding daarna vocht Arsenal de wedstrijd naar zich toe, in een uiteindelijk toch doelpuntenfestijn. Hidde Jutten en Thijs Vulink wisten de finale uiteindelijk te winnen met een indrukwekkende score van 5-3.

Wij danken Rent’n Play voor de samenwerking bij het Fifa-toernooi.