1e Periode in zicht na prima overwinning in Gendt

Voor Rohda Raalte is de 1e periode in zicht na de gewonnen uitwedstrijd in Gendt tegen De Bataven. Het won met maarliefst 3-6, waar de score nog veel hoger uit had kunnen vallen. De drie tegen doelpunten waren toch wel een ‘smetje’ op deze prima middag. De Raaltenaren waren heer en meester op deze winderige herfstdag.

9

Toch duurde het nog ruim 36 minuten voor de score geopend werd. Rohda Raalte had daarvoor al diverse mogelijkheden gehad om de score te openen zoals U kunt zien in onderstaande YouTube filmpje. Het was Dennis Hettinga die over links een actie opzette en deze prima afrondde. Vlak voor rust tikte hij een prima voorzet binnen, ruststand: 0-2.

Na rust was het al vrij wel direct 0-3 na een prima aanval over rechts die Deniz Sahbaz simpel binnen kon schieten. Via een eigen doelpunt werd het even later 0-4. In de 60ste minuut was het Deniz Sahbaz die de 0-5 binnen werkte. Rohda wisselde Maurice Tepperik. Even leek het wel of de defensie niet goed dicht zat. De Bataven maakte uit het niets de 1-5 en de 2-5. Vlak voor tijd maakte Dennis Hettinga zijn derde doelpunt. In de laatste minuut scoorde De Bataven nog de onnodige 3-6.

Volgende week zondag kan Rohda Raalte de eerste periode binnenslepen in het thuisduel tegen nieuwkomer AFC Arnhem. Aanvang van die wedstrijd op Sportpark Tijenraan is 14:00 uur.

Ruben Tepperik, Lars Kamperman Leferink, Maurice Tepperik (’59 Jeroen Jansen), Coen Zwollo, Hamid Zarbaf, Jesper Harmens, Lars van Schooten, Dirk-Jan Klijn Velderman, Jeffrey de Visscher, Dennis Hettinga en Deniz Sahbaz