Nieuws

Geslaagd benefietduel Oostelijk Goud – Salland Boys

Afgelopen vrijdag draafde er op Sportpark Tijenraan een indrukwekkende selectie van oud-profvoetballers op die het opnamen tegen een team van vroegere Sallandse topamateurs. De wedstrijd stond in het teken van geld inzamelen voor het nieuw te bouwen Hospice in Raalte en vormde een onderdeel van Sallands Laatste Tentfeest.

IMG_4354

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een foto en signeersessie georganiseerd. De momenteel actieve Sallandse profvoetballers Nick Marsman (FC Twente), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen), Mustafa Saymak (PEC Zwolle) en Teije ten Den (Go Ahead Eagles) gaven de talrijk opgekomen jeugd en vele ouders alle tijd en aandacht en zorgden in de mooi aangeklede kantine op voorhand al voor een heerlijke voetbalsfeer. Ondertussen werden buiten door het team van Ruben van der Woude vele loten verkocht voor de verloting, later op de avond, van de door de Eredivisie-spelers meegebrachte en gesigneerde shirts.

De selectie van FC Oostelijk Goud bestond uit de keepers Sander Boschker en Jan Geert Wagenaar en de spelers Arthur Numan, Youri Mulder, Boudewijn Pahlplatz, Kees van Wonderen, Arne Slot, Albert van der Haar, Bert Konterman, Harry Decheiver, Rene Eijkelkamp, Paul Bosvelt, Edward Sturing, Peter Bosz, Hendrie Kruzen, Tim Gilissen, Mark Looms, Jan Kromkamp, René Kolmschot, de in Raalte bekende Niels Wellenberg en Martin Koopman en huidig Rohda-trainer/coach Martin Drent. Een prachtig gezelschap van gelouterde profs. Oud Rohda-trainer en huidig Ajax-assistent Hennie Spijkerman trad op als coach van dit team.

IMG_4498

Coach van de selectie van de Salland Boys was Jan Roeke. Zijn selectie werd gevormd door een groot aantal regionale bekenden onder aanvoering van wethouder Wout Wagemans. Daarnaast maakten Paul Reinders, Marco ten Kate, Willy Herder, Wibo Jonkman, Jan Wellenberg, Jan Oosterwijk, Arjan Meijerink, Marc Heethaar, Raymond Pot, Willem Mulder, Stefan Kieftenbeld, Jeroen Doorgeest, Michel Marsman, Johan van de Berg, Gerhard Wermink, Arjan Mars, Berry Broekhof, André van der Zee, Alfons Spikker, Rik Witteveen, Frans Nijenhuis en Nico Klumper hun opwachting.

De gezamenlijk groep van Rohda-veteranen en een aantal van hun partners zorgden voor een perfecte organisatie en zelfs de weergoden bleken bereid mee te werken aan een zeer geslaagde avond. De wedstrijd was de moeite van het bekijken meer dan waard. Onder leiding van presentator-scheidsrechter Evert ten Napel, daarbij geassisteerd door Edwin Jonkman en Hans Essink ontspon zich een aantrekkelijk duel met vele hoogstandjes. Gaandeweg bleken de oud-profs toch duidelijk de bovenliggende partij. Dit vertaalde zich door treffers voor rust van René Eijkelkamp, Martin Drent en Arne Slot, en na rust van Hendrie Kruzen, Boudewijn Pahlplatz en tweemaal Youri Mulder in een 7-0 overwinning voor Oostelijk Goud. TV-presentatrice Carrie ten Napel praatte op professionele en enthousiaste wijze het hele programma aan elkaar en diende zich daarmee aan als directe concurrent van Bernard Jansen.

Het Sallands Kampioenschap LATJE SCHIETEN in de rust gaf de jeugd de kans hun talent te laten zien en vond een mooie winnaar in de persoon van FC Twente- en voorheen Rohda-jeugdspeler Max Koelen. Hij kreeg de Gouden Schoen voor de winnaar uitgereikt door Marijn Marsman en Joran Pot. Na afloop veilde Ruben van der Woude in de sfeervolle voetbalkantine op deskundige wijze nog een aantal voetbalattributen. De DJ’s Jurgen Besten en Johan Bril en het duo Feestlift zorgden voor nog meer stemming. De totale opbrengst van de avond leverde niet alleen het mooie bedrag van ruim € 5.000 op voor het Hospice, maar zorgde in Raalte en heel Salland voor een warm gevoel van saamhorigheid. En een dik verdiend en groot compliment voor alle vrijwilligers van Rohda Raalte.

Foto’s: Annet van Raalten
Camera: Sil Hoonhorst
Montage: René Kappert

Voor jou geselecteerd

Naar boven