Nieuws

Dit Rohda Raalte 1 verdient veel meer publiek

Het was een mooie zondagmiddag in het najaar van 2014. Op de A50 reed een personenauto in een rustig en een relaxed tempo mee met de overige weggebruikers. In de auto een aantal mensen, trouwe supporters van de voetbalclub Rohda Raalte. Uit- of thuiswedstrijd, maakt niet uit, ze waren er altijd bij. De inzittenden hadden veel plezier dat kon je van hun gezichten aflezen.

IMG_9633

Hun cluppie had een uur geleden met maar liefst 3-6 gewonnen van De Bataven in Gendt. Voor elke rechtgeaarde voetbalsupporter was het een wedstrijd om van te watertanden. Een wedstrijd met een schitterend scoreverloop (maar liefst negen doelpunten waren er te bewonderen). Een wedstrijd met veel inzet, passie, technische hoogstandjes en vooral veel, heel veel spelvreugde, dat straalt de hele ploeg gewoon uit. Was het dan alleen maar goed, ging er niets verkeerd, niets fout? Natuurlijk ook weleens niet. Er werden af en toe ook foutjes gemaakt, maar dat is helemaal niet erg, ook dat hoort gewoon bij voetbal.

Elke Rohda-supporter zal het beamen: Het lijkt wel of de ploeg dit seizoen een totale metamorfose heeft ondergaan t.o.v. het vorige seizoen. We waren mijns inziens de laatste jaren toch een beetje verworden tot een grijze muis in de Hoofdklasse. Zo is het toch als je, zoals Rohda de laatste jaren steeds doet, je weliswaar riant handhaaft en eindigt op een 4e of 5e plaats, maar verder voor geen enkele prijs nog meedoet.

Tja, en toen kwam een aantal maanden geleden plotseling Martin Drent, als trainer voor de 1e selectie, uit de hoge hoed getoverd. Martin Drent, Grunniger en gepokt en gemazeld in het betaalde voetbal vooral in de Eredivisie bij “de trots van het Noorden” natuurlijk: FC Groningen. Ook was deze Noorderling al succesvol als trainer van Rolder Boys in het amateurvoetbal. Met deze Drentse voetbalclub die, volgens zeggen, beschikt over de mooiste voetbalaccommodatie van Nederland, promoveerde hij afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de 1e klasse.

Ik herinner mij Martin Drent nog goed als speler van FC Groningen. Deed hij mee dan was het altijd spektakel. Hij ging er voor met volle inzet. En nu hij trainer is bij ons aller Rohda Raalte, zie je toch veel van hem terug in de huidige speelwijze. Emotie, inzet, met volle kracht vooruit, naar voren, ofwel: Recht Op Het Doel Af. Spektakel bieden aan je publiek of zoals hij afgelopen maandag in De Stentor verkondigde: Dit Rohda Raalte wint liever met 6–3 dan met 3-0. En dat Martin Drent is menig Rohda-supporter uit het hart gegrepen.

Overigens denk ik dat naast het benoemen van Martin Drent ook het aanstellen van een tweede Nijboer (Hans) als assistent-trainer een heel goede zet is geweest. De eerste Nijboer (Alfons) heeft inmiddels duidelijk bewezen een prima leider te zijn. Hans is, net als Alfons, gepokt en gemazeld bij Rohda Raalte en was één van de drijvende krachten achter het winnen van de Rinus Michels-award voor de beste jeugdopleiding van Nederland. Hans weet precies hoe het er, voetbaltechnisch gezien, bij de jeugd van Rohda Raalte voor staat. Hij zal wat dat betreft, de trainer dan ook goed van advies kunnen dienen en hem dito feed back kunnen geven. En Hans heeft ook ruimschoots ervaring opgedaan als veldtrainer.

Maar waarom nu al zo’n lofzang op de nieuwe trainer, de technische staf, de selectie en de de overige begeleiding van Rohda? Ik hoor u al zeggen: Er is nog niets gewonnen. Eerst aanstaande zondag maar eens afwachten of Rohda Raaltedaadwerkelijk de periodetitel pakt tegen het Arnhemse AFC. Dat is waar, maar ongeacht het resultaat van aanstaande zondag wil ik nu al vast zeggen (en ik weet zeker dat ik namens heel veel Rohda-supporters spreek) dat ik, als voetballiefhebber, heb genoten van de tot nog toe gespeelde wedstrijden in de eerste periode. En daar verandert, welke uitslag er aanstaande zondag ook wordt neergezet, echt helemaal niets meer aan.

Trainer, selectie, technische staf en overige begeleiding: Bedankt voor het voetbalplezier dat jullie gedurende de eerste periode van dit seizoen aan ons “Rohda-supporters” hebt geschonken. En voor al die mensen (zowel uit als buiten Raalte) die Rohda Raalte een warm hart toedragen maar om de een of andere wijze niet meer of nog nauwelijks naar de wedstrijden van ons eerste komen kijken zou ik willen zeggen: Dit team, dit Rohda Raalte 1 verdient veel meer publiek! Komt dus allen aanstaande zondag “onze jongens” ondersteunen en aanmoedigen!

Ik ben er zeker van: U zult versteld staan van het vertoonde spel en daarna weer veel vaker een wedstrijd komen bezoeken.

Wim Grondhuis

Voor jou geselecteerd

Naar boven