Nieuws

Gaat Rohda Raalte de 1e periode binnen halen?

Aanstaande zondag kan Rohda Raalte de 1e periodetitel winnen. Daarvoor zijn er momenteel nog twee clubs in de race: Rohda Raalte en SWZ Boso Sneek. De Raaltenaren hebben alles in eigen hand, daar men met 2 punten voorsprong aan dit weekend begint. Wanneer het zondag gewoon wint in de thuiswedstrijd op Sportpark Tijenraan, is de 1e periode binnen. De Snekers spelen zaterdagavond al in Assen tegen Achilles 1894. Qua doelsaldo staan beide teams gelijk, beiden hebben een positief saldo van plus vijftien. Een gelijkspel zal dan niet genoeg zijn voor de Raaltenaren wanneer de Snekers winnen in Assen. Zaterdagavond zullen we dus meer weten.

15180156415_2a3c98f8b8_o

De selectie van Rohda Raalte 1 begon zeer sterk aan dit seizoen. Mede dankzij onze vorige hoofdtrainer Kick Maatman en zijn assistent Tom Maatman stond er een zeer stabiele basis. Na het vertrek van bijna tot geen basisspelers kon het team alleen maar beter worden. Met de komst van Jeffrey de Visscher en Dennis Hettinga is het plaatje nu completer. Onze huidige hoofdtrainer Martin Drent ziet de kansen nu wel benut worden, die vorig seizoen nog gemist werden. Zo simpel is het verschil te verklaren. Afgelopen seizoenen werd er onder Kick al zeer goed gevoetbald, maar toen werden de gecreëerde kansen minder benut. Onder ander mede dankzij de zeer ervaren Jeffrey de Visscher gaan deze kansen er nu wel in.

AFC Arnhem is voor Rohda Raalte de grote nieuwe onbekende. Het is een club waar niet 1, niet 2, niet 3 maar zelfs 4 fusies aan ten grondslag ligt. Het is een fusie uit het verleden van de volgende clubs: ESCA, OAB, v.v. Presikhaaf, Sempre Avanti, v.v. IJsseloord, s.v. Rozendaal en fc Presikhaaf. Fc Presikhaaf promoveerde vorig seizoen vanuit de 1e klasse, waardoor het dus in de Hoofdklasse mag spelen.

Bij Rohda Raalte is bijna de hele selectie weer fit. Alleen Max Hulsebos en Jordy Bloo zijn nog niet inzetbaar. Nu bijna iedereen weer beschikbaar is, zal het nog even puzzelen zijn welke elf spelers er zullen gaan starten. De wedstrijd op Sportpark Tijenraan die aanvangt om 14:00 uur staat onder leiding van Dhr. Steeg uit Beuningen en wordt geassisteerd door Dhr. Molegraaf en Dhr. Oosterom. Komt Allen!!!!!!!!!

Pupil van de week: Tijmen Brandwacht (Rohda Raalte E4)
Paradeteam: Rohda Raalte E11
Sponsor wedstrijdbalAssink Weustink

Voor jou geselecteerd

Naar boven