Nieuws

Wederom geen winst tegen laaggeklasseerde

Rohda Raalte heeft afgelopen zondag de wedstrijd tegen het laaggeklasseerde Germania uit Groesbeek niet om weten te zetten in drie punten. Het eindigde op Sportpark Tijenraan in 1-1, daar waar er toch wel meer in had gezeten.

IMG_8422

Het was deze zondagmiddag ‘waterkoud’ op Sportpark Tijenraan. Helaas bleven velen liever thuis bij de kachel dan dat ze aan de lijn gingen staan. Deze mensen hebben dan ook weer een leuke pot voetbal gemist. Achteraf gezien had de wedstrijd twee kanten op kunnen gaan. De Groesbekers verzuimden de 0-2 aan te tekenen en Rohda Raalte verzuimde met name de tweede helft om het grote balbezit om te zetten in doelpunten.

Voorafgaand aan de wedstrijd gingen de jongens en meiden van het G-voetbal van Rohda Raalte samen met de spelers van Rohda Raalte 1 het veld op. Deze jongens en meiden beleefden een prachtige middag. Ze gingen samen op de foto met de hele selectie van Rohda Raalte 1 en mochten in de rust hun talent laten zien middels een onderling partij.

IMG_8431

Dan de wedstrijd van ons vlaggenschip: De Raaltenaren werden vanaf de eerste minuut onder druk gezet door Germania. Rohda Raalte probeerde daar onderuit te voetballen, hetgeen in de eerste helft vaak niet goed ging. Er was teveel onnodig balverlies. Toch werden er niet veel kansen weggegeven. De tweede kans van Germania was helaas wel raak. Na zo’n 40 minuten spelen werkte de verdediging van Rohda Raalte de bal niet goed weg en kon Wesley Deenen diagonaal de 0-1 binnen schieten. Vlak voor de rust kregen de Groesbekers de kans op de 0-2, maar deze werd over gekopt door Idi Duraku. Toch werd het 1-1 voor de rust. In de blessuretijd van de eerste helft was het Deniz Sahbaz die de bal terug legde op Dirk-Jan Klijn Velderman en schoot de bal van dichtbij binnen. Ruststand 1-1.

Na de rust een ander Rohda Raalte, maar ook een ander Germania. De Groesbekers leken tevreden te zijn met de 1-1 en gingen massaal verdedigen. Men loerde op de counter, hetgeen men een aantal grote mogelijkheden opleverde. Gelukkig voor de Raaltenaren gingen deze kansen er niet in. Toch zette Rohda Raalte het grote balbezit om in een aantal zeer goede kansen, maar ook deze gingen er niet in. Eindstand: 1-1.

Samenvatting Rohda Raalte TV:

Volgende week zondag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Rohda Raalte reist dan af naar Oldenzaal waar dan de Overijsselse derby tegen Quick’20 op het programma staat. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.