Nieuws

G-Voetballers samen met Rohda Raalte 1 het veld op

Afgelopen zondag mochten de G-Voetballers van Rohda Raalte samen met het ‘grote’ Rohda Raalte 1 het veld op. Het leek net de Champions League opkomst of een opkomst in de Eredivisie. De G-Voetballers genoten van deze belangstelling. Ook in de rust mochten ze een partijtje onderling spelen op het hoofdveld van Rohda Raalte.

IMG_8431

Waarom G-Voetbal bij Rohda Raalte?
De KNVB definieert G-Voetbal als volgt: “Voetbal waarin een paar aanpassingen zijn verricht om het spelers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking mogelijk te maken ook hun partijtje mee te spelen”. Rohda Raalte biedt voetbal aan de meest uiteenlopende doelgroepen: van pupillen tot junioren, van senioren tot veteranen en van jongens tot meisjes. Niemand staat bij Rohda Raalte buitenspel en iedereen verdient respect. Vanuit deze filosofie is Rohda Raalte gestart met G-Voetbal. Uiteindelijk wil Rohda Raalte zich ook in kunnen spannen voor mensen met een beperking en daarmee haar sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Visie
In de visie van Rohda Raalte heeft G-Voetbal op drie verschillende schaalniveau’s toegevoegde waarde:

Ontwikkeling G-voetballer
Plezier en spelvreugde voor alle betrokkenen staat voorop. Niet voor niets wordt vaak gezegd: de ‘G’ staat voor Gezelligheid. G-Voetbal leidt veelal tot persoonlijke ontwikkeling van de G-voetballer op het gebied van bijvoorbeeld conditie, motoriek en mentale weerbaarheid.
Ontwikkeling vereniging
Integratie van G-Voetbal betekent dat G-voetballers en andere leden meer tot elkaar komen. De jeugdleden leren op een vanzelfsprekende manier met kinderen met een beperking om te gaan. Ook geeft introductie van G-Voetbal op verschillende terreinen nieuwe impulsen aan Rohda Raalte als vereniging.
Ontwikkeling samenleving
Integratie van mensen met een beperking binnen Rohda Raalte draagt bij aan integratie in de voetbalsport en daarmee aan integratie in de maatschappij.

G-Voetbal

De spelbedoeling van G-Voetbal verschilt wezenlijk met die van regulier voetbal. Bij G-Voetbal staan spelvreugde en persoonlijke ontwikkeling door het maken van sociale contacten voorop. Prestatief voetbal, oftewel winnen, is veel minder relevant. Niveauverschil in een G-team is nauwelijks een issue, want de acceptatiegraad en het onderlinge respect is zeer groot. Spelers in de G-categorie hebben net even meer behoefte aan aandacht, structuur en eenvoudige uitleg dan spelers in andere categorieën.

Er wordt bij Rohda Raalte getraind op de zaterdagochtend van 10:00 uur tot 11:00 uur. Kom ook eens kijken en geniet net zoals onze spelers van het G-Voetbal dat doen!

Foto’s: Annet van Raalten

Voor jou geselecteerd

Naar boven