Nieuws

Het nieuwe jaar is begonnen

Afgelopen zaterdag was er weer de Nieuwjaarsreceptie. Voorafgaand aan de receptie vond er weer de wedstrijd plaats tussen Rohda Raalte 1 en Oud Rohda Raalte. Dit eindigde in een 3-1 stand voor de huidige selectie. Na afloop was er in de kantine weer de Nieuwjaarsreceptie waar voorzitter Paul Ruiter begon met zijn speech. Daarna was er de gelegenheid om Martin Drent vragen te stellen. Het werd uiteindelijk een gezellig samenzijn. Hieronder kunt U de Nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter lezen.

IMG_0457

Op de eerste plaats heet ik alle aanwezigen van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie, In het bijzonder heet ik welkom de oud-spelers van het eerste elftal, die zojuist een wedstrijd hebben gespeeld tegen het huidige eerste elftal. Eind uitslag 3 – 1 voor het huidige eerste.
Uiteraard wens ik u allen ook een gelukkig, gezond en sportief 2015 toe.

Dan wil ik in dit gezelschap ons eerste elftal nogmaals van harte feliciteren met het behalen van het kampioenschap van de eerste periode. Een geweldige prestatie dat door middel van goed en aantrekkelijk / aanvallend voetbal is bereikt. Door dit kampioenschap zijn wij verzekerd van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de topklasse. Ik wens het eerste bij deze succes toe voor het resterende deel van de competitie. Het kan nog een heel mooi jaar worden.

Terugkijkend naar vorig seizoen zijn wij nog steeds niet tevreden over de financiële resultaten. Echter het lijkt erop dat het het lopende seizoen wat beter gaat. Met name de kantine loopt beter. De activiteiten van de activiteitencommissie werpen hun vruchten af en ook het eerste elftal heeft de eerste seizoenhelft wat meer publiek getrokken. We hopen dat deze trend zich de komende maanden doorzet.

Er is de laatste maanden vooral veel te doen geweest rondom de ontwikkeling van het nieuwe Tijenraan. Hierover is al veel in de media verschenen en ook op onze ALV is daar de nodige aandacht aan besteed. Ik wil toch even kort de laatste stand van zaken melden.

Het definitieve raadsbesluit over nieuw Tijenraan valt op 29 januari aanstaande. Als locatie geeft de gemeente de voorkeur aan ons veld 9 en aan 2 volledige hallen. Dit betekent dat wij een trainingsveld kwijtraken en dat wij onze sporthal moeten sluiten. De huidige gebruikers van onze sporthal zullen onderdak gaan vinden in de nieuwe sporthallen. Op de ALV zijn de leden al akkoord gegaan met de sluiting van de sporthal, mits we daarvoor voldoende gecompenseerd worden.

Voor het kwijtraken van een trainingsveld zullen wij worden gecompenseerd met een kunstgrasveld. Daarnaast zullen we worden gecompenseerd voor de kosten van sloop van de sporthal en bouw- en infrastructuur technische kosten die hieruit voortvloeien. Ook heeft de gemeente aangegeven garant te willen staan voor leningen die wij nodig zullen hebben voor een eventueel nieuw te bouwen kantine met kleedkamers. Deze eventuele nieuwbouw is ook uitgebreid besproken op de ALV. Een aantal enthousiaste mensen, onder leiding van Frank van Rossum en Christian Heethaar, is de laatste maanden druk aan werk geweest om eens te kijken hoe Rohda kan meeliften op de ontwikkeling van Tijenraan. Er is een drietal scenario’s uitgewerkt, waarbij nieuwbouw achter de tribune de voorkeur heeft. Deze variant heeft zowel de voorkeur van de leden, als van de gemeente en overige verenigingen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van nieuw Tijenraan.

De komende maanden zullen we verder moeten met het uitwerken van de plannen en onderzoek moeten doen naar met name de financiële haalbaarheid van de plannen. Dit is het moment om serieus met nieuwbouwplannen aan de slag te gaan. Zoals gezegd, nieuwbouw zal de nodige financiële consequenties hebben, wat inhoud dat een contributieverhoging niet uit kan blijven. In de loop van de komende maanden zal er een extra ALV bijeen worden geroepen waarop we nader op de plannen zullen ingaan en de ledenvergadering zullen vragen om goedkeuring om de plannen verder uit te werken. Wij komen hier dus zeker nog op terug.

Dan wil ik u tot slot nogmaals het allerbeste wensen voor 2015 en wil ik samen met u proosten op het nieuwe jaar.

Voor jou geselecteerd

Naar boven