Nieuws

Rohda Raalte geeft voorsprong weg bij NEC

Rohda Raalte heeft een punt behaald in de competitiestart bij NEC in Nijmegen. Rohda Raalte kwam met 0-2 voor maar moest na 90 minuten toch met een gelijkspel genoegen nemen.

Rohda Raalte begon weer zeer fel aan de wedstrijd. Probeerde NEC onder druk te zetten om zo zelf snel in balbezit te komen. Met dat balbezit werden er de eerste helft toch wel wat kansen gecreëerd. Het was Lars Kamperman-Leferink die halverwege de eerste helft Rohda Raalte op een 0-1 voorsprong zette. Niet veel later was het Jasper Broekhuis die na een lange trap van doelman Jens Veldwachter het duel om de bal met de keeper van NEC won en zo binnen kon tikken.

Vlak voor rust scoorde NEC uit een vrije trap. Toch wel een afstand van waar de bal er niet in mag. Toch ging deze binnen en gingen beide teams rusten met een 1-2 ruststand.

Na de rust werden er minder kansen gecreëerd en het wachten was eigenlijk op het eindsignaal van de scheidsrechter. Toch wist NEC vlak voor tijd de gelijkmaker te produceren waarbij de verdediging van Rohda Raalte toch niet helemaal vrijuit ging. In de 78ste minuut was er nog het debuut van nieuwkomer Djeremy Zandvliet.

De kop is er dus af. Niet helemaal tevreden. Toch waren er wel enkele mooie combinaties te zien. Volgende week het vervolg van de competitie in de thuiswedstrijd tegen promovendus SC Joure. Aanvang van dat duel op Sportpark Tijenraan is 14:00 uur.

Statistieken:
25. Lars Kamperman Leferink 0-1, 31. Jasper Broekhuis 0-2, 45. Dave Goudt 1-2, 83. Lennart van de Peppel 2-2