Wederom een drie-punter

Wederom won Rohda Raalte en daarmee blijft het meedoen om de titel. Dit ging niet gemakkelijk in Arnhem. Ruim in blessuretijd wonnen de mannen van trainer Martin Drent met 3-4 van AFC Arnhem.

SONY DSC

Het was een lastige middag op deze zonnige zondagmiddag. Het spel lag veelal stil en het spel was niet het beste wat we dit seizoen zagen. Mede kwam dit door AFC Arnhem wat er alles voor over had om de aanvalsgolven van de Sallanders te stoppen. Toch was de eerste aanval raak. Via de mee opgekomen Lars Kamperman Leferink, kon Dennis Hettinga de score openen: 0-1. Toch was het in de 15e minuut alweer gelijk. Rohda Raalte verloor te makkelijk de bal op het middenveld en Stephan Gezius kon zomaar door het centrum doorstomen en scoren.

In de 19e minuut was het weer AFC Arnhem wat kon scoren. Doelman Jens Veldwachter wist dit te voorkomen, maar moest hierdoor wel van het veld. Hij kreeg een knie tegen zijn hoofd en was even buiten westen. Na controle in het ziekenhuis en met een lichte hersenschudding kon hij wel weer met de spelersbus terug reizen. Max Hulsebos was zijn vervanger.

In de tweede helft bracht Rohda Raalte de stand op 1-3 via Dennis Hettinga en Deniz Sahbaz, en leek hiermee in veilige haven. Toch werd het weer spannend toen Stephan Gezius zomaar de 2-3 binnen schoot. Daarna kreeg Rohda Raalte kans op kans, maar deze werden (nog) niet benut. Even later was het Burleson van AFC Arnhem die de doorgebroken Dennis Hettinga vast hield en met rood kon vertrekken. Rohda Raalte probeerde de definitieve genadeslag uit te delen door het 4e doelpunt te maken, maar het was toch AFC Arnhem die de 3-3 maakte. Jahrai Veldt kon zomaar binnen schieten.

Na deze gelijkmaker kregen de Raaltenaren vele kansen, maar het was pas diep in blessuretijd toen Deniz Sahbaz een corner ban Orveo Ubbergen bij de tweede paal binnen knikte. Het was dan wel niet een hele mooie wedstrijd, spannend was het wel.

De aankomende twee weken staan er drie belangrijke wedstrijden op het programma. Hier zal Rohda Raalte moeten laten zien dat het een kampioenskandidaat is. Volgende week zondag komt koploper SWZ Boso Sneek op bezoek in Raalte. Paaszaterdag wacht in Raalte de nummer twee MSC en paasmaandag reist Rohda Raalte af naar de nummer vier van de stand, Juliana’31. Kortom belangrijke duels waarbij Rohda Raalte de punten hard nodig heeft en waarbij U als supporter het verschil kunt maken.

Jens Veldwachter (’19 Max Hulsebos), Lars Kamperman Leferink, Hamid Zarbaf, Coen Zwollo, Dirk-Jan Klijn Velderman, Max Kiekebosch, Boy Boeloerditi, Aron Wierenga (’35 Orveo Ubbergen), Jeffrey de Visscher, Dennis Hettinga en Deniz Sahbaz.

Foto’s: Erik Roelofs
Camera: Erik Roelofs
Montage: René Kappert