Nieuws

Rohda door SWZ Sneek in de wachtkamer gezet

Rohda Raalte heeft afgelopen zondag niet kunnen winnen van SWZ Boso Sneek. Het verloor op eigen terrein met 1-4 van de koploper en mag daarom even in de wachtkamer, als het gaat om het kampioenschap.

16785978389_79b4af0dbf_b

De Snekers waren naar Raalte gekomen om niet te verliezen. Zo leek het spel van hen. Men had van het begin af aan totaal geen haast en wilde niet voetballen. Wel wilden ze profiteren van de steken die Rohda Raalte liet vallen. Hierdoor won men zeer geflatteerd met 1-4. Ook kun je zeggen dat Rohda Raalte een lesje in effectiviteit kreeg. Saillant genoeg was het hetzelfde SWZ Boso Sneek wat Rohda Raalte op 10 november 2013 de laatste thuis nederlaag toebracht. Heel 2014 werd er op Sportpark Tijenraan niet verloren in de competitie. Nu was het dan weer ‘raak’.

Rohda Raalte begon van meet af aan sterk, maar kwam niet vaak gevaarlijk voor de Friese doelman. Geheel tegen de veldverhouding was het Age Hains Boersma die in de 25ste minuut vrij mocht inkoppen: 0-1. Rohda Raalte probeerde voor de rust de opgelopen schade te herstellen, maar kwam pas in de 58ste minuut middels een fraai afstandsschot van Boy Boeloerditi op gelijke hoogte. Op dat moment had Rohda Raalte de overhand en leek het de 2-1 te gaan maken.

Toch was het SWZ Boso Sneek die in de 75ste minuut op een 1-2 voorsprong kwam via Age Hains Boersma. De verdediging van Rohda Raalte zag er bij deze goal niet goed uit. Rohda Raalte ging toen alles of niets spelen en kwam helaas niet verder dan dat SWZ Boso Sneek gebruik maakte van de ruimtes die er kwamen. Uiteindelijk werd het 1-4 via Sean de Ruiter en Erolind Derguti.

Volgend weekend speelt Rohda Raalte een dubbel programma in het paasweekend. Zaterdag komt MSC Meppel, met de minste verliespunten van deze competitie, op bezoek. Aanvang van dit duel is 17:00 uur op Sportpark Tijenraan. Paasmaandag reist Rohda Raalte naar Malden waar het tegen de huidige nummer drie, Juliana’31, aantreedt.

Statistieken:
’25 0-1 Age Hains Boersma, ’58 1-1 Boy Boeloerditi, ’75 1-2 Age Hains Boersma, ’80 1-3 Sean de Ruiter, ’88 1-4 Erolind Derguti

Opstelling Rohda Raalte:
Ruben Tepperik, Lars Kamperman Leferink, Hamid Zarbaf, Coen Zwollo (’82 Orveo Ubbergen), Dirk-Jan Klijn Velderman, Jesper Harmens (’82 Jurrian Keilholtz), Max Kiekebosch (’73 Lars van Schooten), Boy Boeloerditi, Jeffrey de Visscher, Dennis Hettinga en Deniz Sahbaz.

Foto’s: Annet van Raalten
Camera: Erik Roelofs & René Kappert
Montage: René Kappert

Samenvatting Rohda Raalte TV:

Voor jou geselecteerd

Naar boven