Overwinning in Overijsselse Derby

Rohda Raalte won afgelopen zaterdagavond met 1-0 van Quick’20 in de Overijsselse Derby. Het was een speciale avond. Op deze avond werd er de Sponsormeeting gehouden, het G-Voetbal werd gepromoot, de nieuwe Spelersbus was te bewonderen en de supportersvereniging Black and White van Quick’20 was op de fiets gekomen.

IMG_9725

Op het slechte hoofdveld van Sportpark Tijenraan was het daarna aan de spelers om er een mooie wedstrijd van te maken. Dat het veld slecht was, was ook goed te merken. Met name in de eerste helft stuiterde de bal alle kanten op en was er aan beide kanten veel balverlies. Dit kwam het spel ook niet ten goede. In die eerste helft hadden de bezoekers een aantal kansen, maar de grootste kans was er voor Dennis Hettinga die van dichtbij naast schoot.

In de tweede helft was het toch wel wat meer Rohda Raalte wat het initiatief nam. Dat resulteerde dan ook in een doelpunt van Lars Kamperman Leferink in de 64e minuut. Quick’20 was er even later kortbij, maar Jens Veldwachter, die weer prima keepte, keerde een kopbal van Jordy Kamphuis met een schitterende reflex. Grootste kans was er vlak voor tijd voor Orveo Ubbergen die was ingevallen voor Dennis Hettinga. Van zo’n drie meter voor de goal, schoot hij huizenhoog over.

Volgende week speelt Rohda Raalte in Assen tegen Achilles 1894. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.

’64 Lars Kamperman Leferink 1-0.

Jens Veldwachter, Lars Kamperman Leferink, Hamid Zarbaf, Coen Zwollo, Dirk-Jan Klijn Velderman, Jesper Harmens (’53 Jordy Bloo), Max Kiekebosch (’45 Lars van Schooten), Boy Boeloerditi, Jeffrey de Visscher, Dennis Hettinga (’79 Orveo Ubbergen) en Deniz Sahbaz.

Foto’s: Annet van Raalten
Camera: Erik Roelofs
Montage: René Kappert