Goede generale voor de nacompetitie

Rohda Raalte won afgelopen zondag de generale voor de nacompetitie op eigen veld met 3-2 van Be Quick 1887 uit het Groningse Haren. Met 6 talenten in de basis werd er uiteindelijk vrij gemakkelijk gewonnen.

IMG_3698

Toch was het Be Quick 1887 in de eerste helft die meerdere kansen om zeep hielp. Rohda Raalte was dan wel op een 1-0 voorsprong gekomen via Deniz Sahbaz in de 7e minuut, die een prima aanval over rechts via Lars Kamperman Leferink binnen schoot, maar kon niet echt door drukken. In de 2e helft ging dat een stuk beter. Het was weer Deniz Sahbaz die scoorde vanuit een rebound, nadat Lars Kamperman Leferink vanuit een corner op de lat had gekopt.

De wedstrijd leek hiermee te eindigen. Ruben Tepperik kreeg in de 87e minuut een publiekswissel nadat hij 8 seizoenen onder de lat had gestaan in het doel van Rohda Raalte. En daarmee begon ook een aantal leuke minuutjes. Ruben was nog niet gewisseld of de bal lag op de stip. Dit was nog een mooie gelegenheid geweest om hem eens te laten scoren, wat hij in 8 jaar Rohda Raalte nog niet overkomen was. Dennis Hettinga benutte deze strafschop: 3-0. Jens Veldwachter keerde even later een prima inzet, en daarna kon Be Quick 1887 nog 2 keer scoren. Eindstand: 3-2.

Aanstaande zondag 17 mei begint dan de nacompetitie om promotie naar de topklasse. Rohda Raalte neemt het dan om 14:00 uur op tegen het Meppeler MSC, dat de 2e periode overneemt van kampioen SWZ Boso Sneek. RKHVV krijgt de 3e periode, waar het als 3e eindigde na SWZ Boso Sneek en Rohda Raalte. Wint Rohda Raalte deze wedstrijd, dan speelt op het 2e pinksterdag in Huissen tegen RKHVV. Speelt Rohda Raalte gelijk of verliest het, dan staat er donderdag 21 mei het treffen tegen RKHVV in Huissen op het programma.

Ruben Tepperik (’87 Jens Veldwachter), Lars Kamperman Leferink, Cas Hulsebos, Coen Zwollo, Coen van Heun (’59 Brent Herbrink), Jordy Bloo, Deniz Sahbaz, Dirk-Jan Klijn Velderman, Mart Hento (’75 Leon van Rhee), Dennis Hettinga en Jurrian Keilholtz.

Foto’s: Annet van Raalten
Camera: Erik Roelofs
Montage: René Kappert