Nieuws

Promotie-degradatieregeling hoofdklasse bekend

ZEIST – Volgend seizoen degradeert alleen de nummer 16 van de topklasse naar de hoofdklasse. Dat meldt de KNVB. De nummer 15 speelt met de negen periodekampioenen van de hoofdklassen om vijf plekken in de topklasse. Dit geldt zowel voor de topklasse op zaterdag als de topklasse op zondag.

Oog op Zeist

Door de invoering van de landelijke, of tweede divisie promoveren zeven clubs uit zowel de zaterdag als zondagtopklasse naar deze nieuwe klasse. Deze klasse bestaat uit 18 clubs en wordt daarom aangevuld met vier beloftenteams van profclubs.

De beide topklassen gaan bestaan uit de nummers 8 tot en met 14 van het komende seizoen, de drie kampioenen van de hoofdklasse en de vijf winnaars van de nacompetitie. Omdat beide topklassen 18 clubs gaan tellen komen er nog drie beloftenteams van de profs per topklasse bij.

Het aantal hoofdklassen gaat terug van drie naar twee per speeldag en wordt uitgebreid van 14 naar 16 clubs. Daardoor is er een versterkte degradatie naar de eerste klasse nodig. Hoe die regeling er precies uit gaat zien is nog onbekend

Voor jou geselecteerd

Naar boven