Rohda Raalte in finale Berghuistoernooi

Rohda Raalte heeft de finale gehaald van het Berghuis Toernooi van de sv Schalkhaar. Woensdagavond wonnen de mannen van trainer Martin Drent de wedstrijd tegen sv Helios met 2-1.

Samenvatting Rohda Raalte TV:

De wedstrijd begon van beide kanten erg rommelig met fouten aan beide kanten. Rohda Raalte, dat startte met een sterk gehavend team, kwam na 8 minuten op een 1-0 achterstand door een eigen doelpunt van Coen van Heun. Bij deze goal zag de onderlinge communicatie er ook niet zo goed uit. Na de 1-0 nam Rohda Raalte iets meer het initiatief wat 10 minuten later resulteerde in de 1-1. Mart Hento kreeg de bal net buiten het strafschopgebied en krulde de bal prima in de bovenhoek achter de doelman van Helios. Het overige gedeelte van de eerste helft leverden een paar kansen op, maar deze resulteerden helaas niet in doelpunten.

In de tweede helft was Rohda Raalte de bovenliggende partij, met enkele wissels waarbij de jeugdspelers van Rohda Raalte in mochten vallen had Rohda Raalte de wedstrijd onder controle. De ingevallen Teun Bakhuis kopte Rohda Raalte halverwege naar een 1-2 voorsprong na een prima voorzet van Jeffrey de Visscher. Helios probeerde nog van alles en kreeg ook een aantal grote kansen maar doelman Jens Veldwachter hield Rohda Raalte meerdere malen op de been. Na 90 minuten stond er dus een 1-2 winst voor Rohda Raalte op het scorebord. Zaterdag speelt Rohda Raalte de finale op het Berghuis tegen SV Schalkhaar. Aanvang van dat duel is 19:00 uur.

Camera: Sil Hoonhorst
Montage: René Kappert