Nieuws

Rohda-jeugd maakt zich op voor competitiestart

Ook de jeugdafdeling van Rohda Raalte heeft weer een aantal weken voorbereiding achter de rug. Komend weekend zullen de meeste teams de 1ste competitiewedstrijd gaan spelen. In het kort stellen wij u hierbij even de teams en trainers voor, die komend seizoen met de jeugdselecties aan het werk gaan.

RR D1

Rohda Raalte A1
Het vlaggenschip van de jeugd is komend seizoen actief in de 4e divisie en heeft een brede en talentvolle selectie. Dit is voor Hans Nijboer het tweede seizoen bij de A-junioren en hij combineert dit met zijn activiteiten als assistent van Martin Drent bij het 1e elftal. De trainer, die in het bezit is van TC2, gaat proberen om komend seizoen een stap te zetten richting een terugkeer naar de 3e divisie.(De TC is voor A1 nog op zoek naar een assistent trainer).

Rohda Raalte A2
Ook A2 heeft een brede selectie en zal weer vele derby’s gaan uitvechten in de 2e klasse. Het team staat opnieuw onder leiding van Jaap Goedkoop. Jaap speelde vroeger ook in het eerste elftal en had enkele jaren geleden nog de B1 onder zijn hoede. Daarnaast was Jaap hoofdtrainer van Sv Raalte en Wesepe. Beide zoons zijn ook actief binnen Rohda Raalte.

Rohda Raalte B1
Staat onder leiding van Rik Keijzer en Hans Hekking. Rik is al enkele jaren actief als jeugdtrainer en dit is zijn tweede seizoen bij B1. Afgelopen seizoen promoveerde B1 naar de 4e divisie, door kampioen te worden in de hoofdklasse. Komend seizoen zal handhaving dus een realistische doelstelling zijn. Naast het trainerschap speelt Rik al enkele jaren in het eerste elftal van Heino, nadat hij de jeugdopleiding van Rohda Raalte heeft doorlopen. Hans Hekking is ook al jaren actief bij de jeugd en is naast assistent-trainer ook verantwoordelijk voor Talento. Dit software programma geven de club en trainers mogelijkheid de om binnen 1 integraal systeem de prestatie van team en speler inzichtelijk te maken. Alle informatie is voor iedere betrokkene (o.a. trainer, leider, coördinator) beschikbaar en kan op een eenvoudige manier gedeeld worden.

Rohda Raalte B2
Onder leiding van Partick van Dartel en Arjan van de Wateren is B2 komend seizoen actief in de 2e klasse. Patrick is in het bezit van TC3 en was afgelopen seizoen met Arjan trainer/coach van de F1 en daarnaast kende hij een succesvolle periode als trainer van het 3e elftal, waarmee hij destijds promoveerde naar de reserve 1e klasse.

Rohda Raalte C1
Na enkele jaren bij de D1, zijn Martijn Hollewand en Wibo Jonkman komend seizoen overgeheveld naar de C1. Deze lichting zal komend seizoen opnieuw uitkomen in de 3e divisie. Martijn Hollewand zal zijn functie combineren met zijn werkzaamheden bij PEC Zwolle, waar hij ook stage zal lopen voor de TC2 cursus. Daarnaast speelt de jeugdtrainer op zondag in het tweede elftal.
Wibo Jonkman zal ook komend seizoen Martijn gaan assisteren. Wibo staat garant voor voetbalbeleving en winnaarsmentaliteit. Zijn jarenlange ervaring als speler van het eerste elftal is een welkome aanvulling binnen onze opleiding. C1 gaat proberen om in de top van de 3e divisie mee te doen.

Rohda Raalte C2
De C2 staat onder leiding van Wesley Essink, die afgelopen seizoen B2 onder zijn hoede had. Wesley zal worden bijgestaan door Marcel Marsman en Nick in’t Veld. C2 speelt komend seizoen in de 2e klasse.

Rohda Raalte D1
Voor D1 -spelend in de sterke 2e divisie- moest aan het einde van vorig seizoen nog een nieuwe trainer worden gezocht. In de persoon van Jim Brinkhof is hiervoor een goede trainer gevonden, die uitstekend past binnen de Rohda Raalte opleidingsvisie. Jim volgt ook de sportopleiding bij de Landstede en behaalde afgelopen seizoen het TC3 diploma. Daarnaast trainde Jim op de woensdagen de B1, waar hij tevens stage liep. Als speler zat Jim enkele jaren geleden nog bij het eerste elftal en was in de jeugd aanvoerder van B1 en A1. Jim is woonachtig in Wijthem waar hij tot vorig seizoen in het eerste speelde en een functie in de jeugdcommissie bekleedde. Als assistent van Jim zal Edwin Meijer, die ook een verleden heeft als speler van het eerste elftal, de groep gaan leren hoe het is om op een groot veld met 11 tegen 11 te gaan spelen. Vorig jaar was Edwin al actief bij de E1 en dit jaar hoopt hij zijn ervaring en een stukje voetbalmentaliteit over te kunnen gaan brengen op deze talentvolle voetballers. In de 2e divisie zal D1 het o.a. op gaan nemen tegen FC Emmen en aanstaande zaterdag komt RVO/FC Groningen D2 naar Sportpark Tijenraan.

Rohda Raalte D2
Ewout van der Velde zal dit elftal van oefenstof en coaching gaan voorzien. Ewout speelt al vanaf de pupillen bij Rohda Raalte en doorliep de gehele jeugdopleiding. Momenteel is hij actief als speler van het tweede elftal en volgt zijn HBO studie in Groningen. Na eerder de F-pupillen onder zijn hoede te hebben gehad is dit een mooie stap voor deze beginnende trainer. Ook Ewout gaat komend seizoen de TC3 cursus volgen. Tevens zal Andor van Gurchom gaan ondersteunen bij dit elftal. Andor is dit jaar begonnen als jeugdtrainer en speelde jarenlang in de junioren en seniorenselecties van Rohda Raalte. Ook D2 gaat spelen in de 2e klasse.

Rohda Raalte E1
Ook hier een jonge trainer met een Rood- Geel hart, die in de voetsporen van zijn vader André Spoolder (trainer R3) is getreden. Zoon Jesper zwaait hier voor zijn tweede seizoen de scepter. Jesper is volop als trainer in ontwikkeling en ook hij behaalde afgelopen seizoen het TC3 diploma. Daarnaast was hij coördinator van de carrouseltraining bij de F- pupillen. Met ondersteuning van Paul van der Vegt en doelman van A1, Stan Albers staat ook op dit talentvolle elftal een prima trainerscorps. E1 zal ook dit seizoen uitkomen in de hoofdklasse.

Rohda Raalte E2
Dit team leert wekelijks het voetbalspel van de altijd enthousiaste trainer Marco Spikker. Voor Marco is dit zijn derde seizoen bij de E- selectie en ook hij past uitstekend bij deze leeftijdsgroep. Marco is een fervent hardloper en speelt ook bij de senioren van Rohda Raalte. Marco wordt ondersteund door Jurgen Hazelhekke, die ook al meerdere jaren jeugdtrainer is. E2 speelt komend seizoen in de 2e klasse.

Rohda Raalte E3
Guido van den Belt is de hoofdtrainer van E3. Guido speelt in onze A1 traint al een aantal jaar bij de pupillen maar wordt voor het eerste eindverantwoordelijke bij een selectieteam. Met ervaren assistent Jeroen Brachtwacht en leergierige Devin Goedkoop denken we een technisch kader te hebben wat het maximale uit de jongens kan halen. E3 zal gaan spelen in de 3de klasse.

Rohda Raalte E4
We hebben nog een A1- speler die actief is als hoofdtrainer bij de E- selectie. Jesse Kruiper zal bij E4 de trainingen geven en de wedstrijd coachen. Na een aantal jaren bij de F- selectie wil Jesse zich ontwikkelen bij een oudere leeftijdscategorie. Met Demi Kleine Schaars aan zijn zijde zullen zij hun best gaan doen om eerstejaars E4 spelers klaar te stomen voor de E1. E4 speelt komend seizoen in de 3de klasse.

Rohda Raalte F1
De F1 komt uit in de hoofdklasse en staat dit jaar onder leiding van Lars te Wierike. De jonge Luttenberger volgt een sportopleiding bij de Landstede en behaalde afgelopen seizoen de trainerscursus TC3, waarbij hij gedurende het seizoen stage liep bij D1. Daarnaast was hij coördinator van de carrouseltraining bij de E- pupillen. Lars speelde zelf in de jeugdselecties D1, C1 en B1, maar wegens een knieblessure moest hij als voetballer vroegtijdig een stapje terugdoen.

Rohda Raalte F2
Deze groep staat komend seizoen onder leiding van Jeffrey Lobbert, die ook studeert aan de Landstede in Zwolle. Deze jonge trainer krijgt hierbij assistentie van Martijn Smit en Jurgen Oosterlaar. F2 gaat zich staande houden in de 2e klasse.

De TS is erg content over de invulling van de assistent scheidsrechters, leiders en verzorging rondom de jeugdselecties. Laten we er met zijn allen een mooi seizoen van maken!

SUCCES!

Voor jou geselecteerd

Naar boven