Nieuws

ALV zeer positief over nieuwbouwplannen

Tijdens de zeer goed bezochte Algemene Leden Vergadering stond menig Rohda-lid met ‘open mond’ te kijken naar de fantastische plannen voor de nieuwbouw. Maar liefst 127 leden (volgens insiders een recordopkomst) waren op deze vergadering af gekomen.

2015-11-23 Rohda Raalte_DSC8647

De vergadering werd geopend door voorzitter Paul Ruiter met een minuut stilte voor de ontvallen personen in het afgelopen jaar. Daarna werden de agendapunten in vlot tempo ‘afgewerkt’. Mede door goed voorbereidend werk waren er weinig vragen.

Mededelingen
Er werden enkele mededelingen gedaan. Zo is de Nieuwjaarsreceptie op zaterdagmiddag 2 januari 2016, aanvang 15:30 uur. Verder vertelde Paul Ruiter dat er aan stewards rondom de wedstrijden van Rohda Raalte 1 wordt gewerkt. Dit is immers een KNVB-regel, waarbij er per 100 bezoekers, 1 steward aanwezig dient te zijn. Als voorbeeld werd aangehaald dat er niet langs de lijn met bier gestaan mag worden. Toch wordt hier door sommige personen te licht over gedacht en negeren verzoeken van stewards. We moeten hier met z’n allen aan werken, zodat dit niet meer voorkomt.

Financiën
Penningmeester Joep van den Enk kreeg het woord en gaf een toelichting op het behaalde resultaat. Er zal de komende periode flink bezuinigd moeten worden en de broekriem zal moeten worden aangetrokken. Ook bij Rohda Raalte groeien de bomen niet tot de hemel! Daar waar er aan de lastenkant gesneden kan worden, wordt dit gedaan. Tevens werd er aangehaald dat Rohda-leden goed na moeten gaan denken over het vandalisme, wat de vereniging onnodig veel geld kost. Verder werd er een verzoek gedaan om voorzichtig met materialen om te gaan, zoals ballen, kleding en met name de doelen op de trainingsvelden en kunstgrasvelden!

Ook werden er weer obligaties van het ‘SCAS’-gebouw uitgeloot. Uitgelote personen/bedrijven krijgen binnenkort bericht van de secretaris. Uitgelote nummers zijn: 8, 16, 31, 54, 93, 95, 109, 112, 121 en 192. Van de bedrijfsobligaties zijn dat: 13 en 15.

Bestuursverkiezing
Aftredende bestuursleden Menno Wolters en Michel Jansen werden door de vergadering herkozen. Daarnaast werden Rien van der Hooft en Ben in ’t Veld door de vergadering welkom geheten in het bestuur. Rien van der Hooft volgt Niek Klomp op als voorzitter van de jeugdcommissie en Ben in ’t Veld volgt Gerard Marsman op als voorzitter van de Technische Stuurgroep.

Nieuwbouw
Na de vergadering werd de voortgang van de Nieuwbouw toegelicht door Frank van Rossum en Christian Heethaar. Deze presentatie werd met zeer veel aandacht gevolgd. Er moet nog zeer veel gebeuren, maar het plan is in werking gezet. De commissie Nieuwbouw presenteerde ook een boek om hiermee naar buiten te kunnen treden om zo subsidies en fondsen te kunnen werven. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan voorzitter Paul Ruiter.

2015-11-23 Rohda Raalte_DSC8646

Enkele punten die men kon melden:
-Het hoofdveld wordt komend seizoen een kunstgrasveld.
-De enquête is momenteel door 54% van 850 ingevuld.
-Er wordt onderzocht of Rohda Raalte in de toekomst ‘Energieneutraal’ kan zijn.
-Ideeën zijn welkom, maak foto’s en stuur ze naar de nieuwbouw commissie.
-Tevens worden er mensen gevraagd die hun handen uit de mouwen willen steken om de commissie te ondersteunen.

150901_CA-140404_impressie 1

Willy Marsman Ere-voorzitter Stichting
Als laatste werd op deze avond Willy Marsman benoemd tot Ere-voorzitter van de Stichting Voetbal Promotie Rohda Raalte. Hij werd in het zonnetje gezet door de huidige voorzitter Martijn Smit. Later meer hierover…..

2015-11-23 Rohda Raalte_DSC8652

Foto’s: John Ruiter

Voor jou geselecteerd

Naar boven