Nieuws

Dure nederlaag bij de Bataven

Rohda Raalte heeft afgelopen zondag het ‘zes-punten duel’ in Gendt niet weten te winnen van De Bataven. Er werd met 2-0 verloren, waardoor Rohda Raalte nu op een nacompetitie plaats staat.

batavenrohda2

Rohda Raalte begon voortvarend aan de wedstrijd en zette De Bataven direct onder druk. Toch werd er zelf te veel balverlies geleden waardoor De Bataven in de 14e minuut op voorsprong kwam uit een corner via Jermo Wilsterman, die van dichtbij mocht intikken. Daarna probeerde Rohda Raalte het wel, maar door zelf te veel balverlies te lijden, maakte het zichzelf moeilijk. De Bataven speelde zelf niet veel beter en strafte de fouten van Rohda Raalte niet af. Nog voor de rust leek Rohda Raalte op gelijke stand te komen, maar Jeffrey de Visscher zag zijn inzet gestopt worden door de keeper van De Bataven.

Na de rust een iets aanvallender Rohda Raalte, maar tot grote kansen kwam het niet. Alleen Lars van Schooten had de grote kans op de gelijkmaker, maar net toen hij de keeper van De Bataven wilde omspelen, glipte de bal van zijn voet. Weg kans.

Vlak voor tijd besliste De Bataven via Serge de Vries de wedstrijd door een goed uitgevoerde counter. Rohda Raalte verloor dus deze belangrijke wedstrijd. Toch blijven we positief, er zijn nog genoeg mogelijkheden om omhoog te komen op de ranglijst.

Samenvatting en nabeschouwing ROHDA Raalte TV:

Karakteristieken:
’14 1-0 Jermo Wilsterman, ’89 2-0 Serge de Vries.
Geel: Jesper Harmens (Rohda Raalte) & Jermo Wilsterman (De Bataven).

Opstelling Rohda Raalte:
Jens Veldwachter, Lars Kamperman Leferink, Lennart Krijger, Jesper Harmens (C) (’83 Fabian Put), Coen van Heun, Dirk-Jan Klijn Velderman, Jeffrey de Visscher, Aron Wierenga, Lars van Schooten, Björn Zwikker (’83 Rachid Rabat) en Saba Gwedelidze(’67 Jolf Stel).

Eerst volgende competitie wedstrijd staat gepland op zondag 14 februari, thuis tegen MSC. Wederom een ‘zes-punten duel’. Aanvang: 14:00 uur. Donderdag 4 februari speelt Rohda Raalte in Wijhe een oefenwedstrijd tegen Wijhe’92. Aanvang: 20:00 uur.

Foto’s: Website De Bataven
Camera: Erik Roelofs
Montage: René Kappert