Nieuws

Werkgroep nieuwbouw: Het eerste begin is er!

Met de realisatie van kunstgras op het hoofdveld gaat de vernieuwing van ons sportpark echt beginnen. Hiermee krijgt het sportpark een veel beter en mooier aanzicht omdat ook de doelen, hekwerken en ballenvangers zullen worden vervangen. De voorbereiding voor aanbesteding, waarbij de Gemeente Raalte in de lead is, is in volle gang. Rohda heeft de eisen ten aanzien van het nieuwe kunstgras kenbaar gemaakt en deze eisen zullen worden meegenomen in het bestek wat op dit moment in de maak is. Sponsor Klink Nijland heeft opdracht gekregen om te kijken of de uitkomende grond schoon is.

uitsnede plankaart

Het sportpark gaat vanaf eind mei op de schop. Veld 9 gaat dan dicht en wordt ontmanteld en veld 1 gaat compleet op de schop omdat er kunstgras wordt aangelegd. Dit moet eind augustus zijn afgerond zodat de oefen wedstrijden en het Gé Nijboer Toernooi erop gespeeld kunnen gaan worden.

De stichtingskosten zijn in beeld gebracht waarmee Rohda naar de Belastingdienst gaat om te overleggen welk deel teruggevorderd kan worden. Als wij daar overeenstemming over hebben bereikt, weten we ook hoeveel wij moeten financieren. Daarna kan er met financiële instelling worden gekeken naar financieringsconstructies voor de nieuwbouw. Intussen is het bestuur druk bezig om te kijken naar de huidige kostenstructuur om te analyseren welk deel structureel is en welke kosten incidenteel zijn geweest. Er zal met name in de structurele kosten gesneden moeten worden. Niet makkelijk, maar wel heel erg noodzakelijk voor een toekomstbestendig sportpark waar een gezonde exploïtatie onder ligt.

Overleg met de Provincie Overijssel moet verder uitwijzen of er mogelijkheden zijn om het Rohda-complex energieneutraal te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden welke moeten worden onderzocht en daarvoor heeft Frank van Rossum contact gehad met de TU Enschede en Windesheim. Allebei de onderwijsinstellingen hebben aangegeven dat hun master studenten hierop af kunnen studeren. Het gaat hierbij om de minor ‘Duurzame technologie’.

Voor jou geselecteerd

Naar boven