Niet meer in eigen hand

Rohda Raalte is er afgelopen zondag niet in geslaagd om een overwinning uit het vuur te slepen in en tegen Alverna. Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Ere-lid Hein Habers verloren de Raaltenaren met 1-0 in een boeiend duel dat gewonnen had moeten worden.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Rohda Raalte startte nog goed aan de wedstrijd en had binnen 20 seconden al met 0-1 voor kunnen staan. Lars van Schooten kreeg de goede mogelijkheid om binnen te knikken, maar kopte de bal helaas in de handen van de keeper van Alverna. In het eerste kwartier speelde Rohda Raalte goed en het wachten was op de 0-1.

Dat gebeurde dus niet en het was Alverna wat in de 17e minuut op voorsprong kwam via Sven van Gelder. Daarna kwam Alverna beter in de wedstrijd en creëerde een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Jens Veldwachter hield er een aantal ballen goed uit. In de tweede helft zette Rohda Raalte meer druk naar voren, maar tot hele grote kansen kwam het niet, behalve dan wederom een kopbal van Lars van Schooten dat over ging en een lob van Aron Wierenga op de lat.

De kans om niet in de nacompetitie te komen om degradatie is nu niet meer in eigen hand. Het kan altijd nog, maar dan moet er sowieso twee keer gewonnen worden en moet Hollandia, de tegenstander van aanstaande zondag de laatste wedstrijd niet winnen van RKHVV, of Alverna verliest de laatste twee wedstrijden van respectievelijk Silvolde en Rigtersbleek. Rohda Raalte moet in ieder geval twee keer winnen!

’17 1-0 Sven van Gelder
Geel: Saba Gwedelidze, Dirk-Jan Klijn Velderman en Jordy Bloo (Rohda Raalte) en de Reus van Alverna.

Jens Veldwachter, Lars Kamperman Leferink (’75 Aron Wierenga), Maurice Tepperik, Jordy Bloo (’89 Max Kiekebosch), Lennart Krijger, Jesper Harmens, Dirk-Jan Klijn Velderman, Lars van Schooten, Jeffrey de Visscher, Saba Gwedelidze en Björn Zwikker (’75 Jolf Stel)

Foto’s: Erik Roelofs
Camera: Erik Roelofs en Jeroen Vulink
Montage: René Kappert