Kostbaar puntverlies in slotfase

Rohda Raalte heeft afgelopen zondag gelijk gespeeld tegen Alcides uit Meppel. Op Sportpark Ezinge werd het 2-2. De gelijkmaker van Alcides viel vlak voor tijd. Duur puntverlies dus.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Toch was een gelijk spel, gezien de hele wedstrijd, een terechte eindstand. Er waren fases dat Alcides dicteerde en fase dat Rohda Raalte dicteerde. Rohda Raalte probeerde het op een voetballende manier, terwijl Alcides er vooral strijdlust tegenover zette en vaak op het randje speelde. Dit was dan ook te zien aan de gele kaarten.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Alcides, Jens Veldwachter redde prima op een lobje. Vlak voor de voorsprong van Alcides had Rohda Raalte eigenlijk al op voorsprong moeten komen. Edilson Coelho schoot echter niet met zijn linker voet, maar koos ervoor om het buitenkant rechts te doen. Dit was een 100% kans.

Na de achterstand in de 23e minuut was het Rohda Raalte wat de klok sloeg. Het kwam dan ook gelijk via een terecht gegeven strafschop toen Edilson Coelho onderuit gehaald was in het strafschopgebied. Ogúzhan Sahin faalde niet: 1-1. Vlak voor de rust was het Edilson Coelho die een fout in de verdediging van Alcides afstrafte: 1-2.

Na de rust was het balbezit merendeel voor Alcides wat de gelijkmaker wilde produceren. Rohda Raalte wilde het van achter dicht houden en loerde op de counter. Vlak voor tijd werd het dan toch 2-2 toen centrumverdediger Peter Fokke van Alcides de gelijkmaker binnen knikte. Even later krijg hij zijn tweede gele kaart wegen commentaar op de leiding, dus rood.

Volgende week staat een ouderwetse derby op het programma op Sportpark Tijenraan. De Zweef uit Nijverdal zal op bezoek komen. Dit jaar in ieder geval geen blauw witte kippen op het veld wegens de ophokplicht. We hopen in ieder geval dat de Rohda Raalte supporters net zo massaal aanwezig zijn als de wedstrijd in Heino. Aanvang is 14:00 uur.

´23 1-0 Kevin van Dijk, ´35 1-1 Ogúzhan Sahin, ´45+1 1-2 Edilson Coelho, ´84 2-2 Peter Fokke.
Rood: Peter Fokke(2x geel), Bjorn Rellum, Kevin van Dijk (allen Alcides).

Jens Veldwachter, Lennart Krijger, Fabian Put (´18 Don van Rossum), Coen van Heun, Jeroen Jansen, Jesper Harmens (C), Dirk-Jan Klijn Velderman, Lars van Schooten, Djeremy Zandvliet (´40 Max Kiekebosch), Edilson José Coelho & Ogúzhan Sahin.