Clash of the Titans: Rohda Veteranen 2 – Rohda Veteranen 1

Afgelopen zondag 27 november 2016 was het dan zover, de eerste onderlinge wedstrijd van de Vets van Rohda Raalte stond op het programma. Normaliter is dit al een enigszins beladen wedstrijd daar de “oudjes” niet van elkaar willen verliezen. Echter was deze onderlinge confrontatie vandaag extra beladen omdat het de nummer 1 tegen de nummer 2 betrof waarbij het verschil in punten maar een geringe 1 punt was in het, dan nog, voordeel van Veteranen 2.

Reportage ROHDA Raalte TV:

’s Ochtends vroeg werden we al vroeg wederom getrakteerd op een heus traditioneel ‘wedstrijdontbijt’ bij De Zwaan, waarvoor dank aan Benny en Hans Poppe. Tijdens het ontbijt werd door middel van een heuse persconferentie met medewerking van ‘good old’ Frans Leushuis de trainers van beide teams het spreekwoordelijke hemd van het lijf gevraagd met als doel de opstelling, strijdwijze en tactisch strijdplan te ontfutselen. Beide trainers stelden zich professioneel op en lieten zich niet uit de tent lokken door de prangende vragen van Frans. Met een goed gevulde maag en de daarbij behorende broodnodige bespiegelingen vooraf kon met een gerust hart de weg naar het sportpark worden ingezet. De druk vooraf werd nog eens extra opgevoerd doordat de Rohda filmploeg ook was uitgerukt om een sfeerimpressie te verzorgen van deze klassestrijd der oudjes.

Klokslag half tien vond de aftrap plaats op veld 5 (persoonlijke note: misschien wordt voor de volgende confrontatie wel veld 1 voor deze wedstrijd gereserveerd??). Direct bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en dat er geen duimbreed werd toegegeven. Toch wist Veteranen 2 in de 2e minuut de eerste kans te creëren. Marc Heethaar kopte uit een hoekschop net over de deklat (…zoals onze Belgische collega’s zeggen….). Tien minuten later liet Michael Poppe voor Veteranen 1 het eerste wapenfeit aantekenen, hij schoot van 18 meter op doel.

Vanaf dan wordt het een echte wedstrijd en na een actie van Maikel Janssen of Lorkeers en de daaropvolgende overtreding binnen de 16 meter van Jurgen Reimert geeft de goedleidende Joop Smit een terechte penalty aan Veteranen 2. Deze penalty wordt vervolgens door een koelbloedige Jasper Bouwhuis eenvoudig benut waardoor de 1-0 op het scorebord verschijnt. Direct na de openingsgoal drukt Veteranen 2 door wat resulteert in een te korte terugspeelbal van Edwin Meijer die vakkundig wordt afgerond door wederom Jasper Bouwhuis.

Verlost van de druk speelt Veteranen 2 de bal wat makkelijker rond wat resulteert in een goedlopende aanval met een puntgave voorzet van Ruben van de Woude (Cupie voor intimi) die vervolgens eenvoudig door ‘inleenkracht’ Laurens Jonkman wordt binnengetikt: 3-0. Een ongekende weelde voor de koploper. Echter laat Veteranen 1 binnen een luttele minuut haar tanden zien. Vanuit een hoekschop van Wibo Jonkman weet Edwin Meijer zijn fout goed te maken en kopt knap de 3-1 binnen achter de kansloze Paul Reinders.

Na wat kansen over en weer van onder meer Herman Haarman (bal net naast doel getikt) en Edwin Meijer (bal net over gekopt) blaast de leidsman voor de rust. Na de thee komt Veteranen 1 goed uit de startblokken en voert de druk verder op hetgeen resulteert in een aantal kansen. Zo weet Michael Poppe de lat te raken en kopt Ruud Groen van dichtbij naast het doel.

Na een goed lopende aanval in de 71ste minuut over rechts krijgt Veteranen 1 een grote mogelijkheid om de anschlusstreffer te maken. Een strakke voorzet op maat van Rik Witteveen wordt net niet op waarde geschat door Wim Antonides die net naast kopt. Zes minuten later is Ruud Groen dichtbij de 2e treffer van Veteranen 1 maar weet, voldoende gehinderd door Jos Koerhuis, de bal niet tegen het net te jagen.

Het vervolg van de wedstrijd is licht in het voordeel van de uitspelende ploeg (Veteranen 1) maar desondanks weet de ploeg na enkele kleine kansen en een groot aantal hoekschoppen niet meer te scoren en het Veteranen 2 moeilijk te maken met als resultaat dat Veteranen 2 deze onderlinge strijd, toch wel verdiend op basis van inzet, wint met 3-1 en zodoende 4 punten los staat op de ranglijst en dus alle kansen in eigen hand heeft om als ‘Herbstmeister’ de winterstop in te gaan.

Al met al hebben we deze zondagochtend genoten van een sportieve en aantrekkelijke strijd tussen de Veteranen van Rohda Raalte en naar verluid was het nog lang onrustig in de kantine en plaatselijke horecagelegenheden.