Nieuws

Rohda Raalte JO9-1 is Kampioen

De dag van de ontknoping in de hoofdklasse zaterdag JO9-1. Aan alles voelde je dat het een speciale dag kon worden. Zoals elke zaterdag verzamelden we ons ook dit keer op de parkeerplaats achter de Rohda-hal. Daar waar sommigen weleens wat aan de late kant waren, was dit keer iedereen ruim op tijd. De ouders en begeleiding dichtbij elkaar als een collectief pratend over van alles en nog wat met de spelers rennend, schreeuwend en lachend vol adrenaline om ons heen. Langzaam drong het tot ons door, het kon weleens speciale dag worden……zou het dan echt gaan gebeuren?

Reportage ROHDA Raalte TV:

De heldere blauwe ochtendlucht, een zwerm samenwerkende fluitende vogels vloog over ons heen, het leek Rohda Raalte JO9-1 wel. De laagstaande zon die schitterde door de kale bomen, talloze bladeren die verspreid lagen over het nog natte, vochtige gras. Je hebt het vast weleens gezien en je hoort jezelf nog zeggen, het lijken wel pareltjes die daar op het gras liggen maar waren dat niet onze spelers die het hele seizoen door al schitterden? De geur die je doet denken aan de tijd dat jezelf voetbalde. De gespannen koppies van zowel de spelers, ouders als de begeleiding. Alle ingrediënten waren aanwezig, niets leek een mooie voetbalochtend nog in de weg te staan……

Het is 09:30 uur, het valt even stil, we gaan, het is tijd om te vertrekken jongens. Er komt geen reactie, het is tijd, we gaan wordt er nogmaals geroepen, ditmaal wat harder! Rennend, hollend, stuiterend komen ze vanuit alle hoeken. De een achter de auto vandaan, de ander nu al nat en vies uit het gras en nog een paar andere uit een bak vol met bladeren. Verdeeld over een aantal auto’s stappen de spelers vervolgens hijgend de auto in……….

Duimpje in de mond, even bijkomen van net, met ouders/trainers die domweg door kletsen met waar ze gebleven waren, vertrokken we vol goede moed richting ASV Dronten.

10:20 uur aangekomen op het sportpark in Dronten, liepen we samen richting de kleedkamer. Nadat iedereen omgekleed was, de veters goed gestrikt, de ouders aan de koffie zittend. We bespraken samen de juiste tactiek en waren het erover eens dat wij kampioen gingen worden vandaag! Het was tijd om naar het veld te gaan.

10:40 uur, het zonnetje schijnt, we betraden als eerst het veld, de pionnetjes staan klaar, het kan nu echt gaan beginnen…..

Terwijl de warming-up zich voortzet, ASV Dronten JO9-1 het veld betreedt en aan haar warming-up begint stroomt het publiek toe. De jongens kijken verbaasd om zich heen, komen deze mensen allemaal bij onze wedstrijd kijken? Aan de ene kant zoekt het publiek van ASV Dronten een plekje en aan de andere kant de meegereisde supporters van Rohda Raalte. De sfeer en de omstandigheden die horen bij zo’n kampioenswedstrijd. Het fluitje klinkt, de scheids wil beginnen. Nog één keer komen beide teams bij elkaar, ze peppen elkaar op en er klinkt een oorverdovende yell yell yell (wij winnen wel ) van de kant van Rohda, Rohda JO9-1 lijkt er klaar voor……

11:00 uur Rohda Raalte begint aan de wedstrijd. Vanaf seconde 1 zet Rohda Raalte ASV Dronten onder druk. Rohda Raalte is veelvuldig in balbezit en creëert hier en daar de nodige kansen. Uiteindelijk komen we na een vloeiend lopende aanval terecht op een 0-1 voorsprong. Na 20 minuten waarin Rohda Raalte de bovenliggende partij is klinkt het rustsignaal, ASV Dronten heeft nu minimaal 2 goals nodig om kampioen te worden.

11:25 uur, ASV Dronten begint aan de tweede helft. Eigenlijk verandert het spelbeeld niet, Rohda Raalte heerst op dat moment nog steeds en heeft weinig moeite met ASV Dronten. Uiteindelijk wordt het veldoverwicht ook uitgedrukt in de score en loop Rohda Raalte uit naar een 0-2 voorsprong. Het lijkt beslist……, maar gelijk na de 0-2 slalomt ene Zoef Zoef van ASV Dronten door de verdediging en brengt het verschil terug tot 1. Rohda Raalte is even de weg kwijt en 3 minuten na de aansluitingstreffer valt ook de 2-2. Nu heeft Dronten nog maar 1 goal nodig, het zal toch niet…… Onrustige en spannende minuten met het spel op en neer golvend en kansjes over en weer volgden. Gelukkig weet Rohda Raalte zich op tijd te herpakken en loopt het door een eigen goal van ASV Dronten en een mooie uitgespeelde aanval uit naar 2-4, waardoor Rohda Raalte zich kampioen van de hoofdklasse mag noemen.

Na de traditionele penalty’s, de felicitaties van het sportieve ASV Dronten en een aantal buikschuivers naar de camera en het publiek verlaten de spelers onder luid applaus van de ouders het veld. Na ontvangst van de kampioensschaal wordt het feestje verder gevierd in de kleedkamer. Aangekomen bij Rohda Raalte staat er een platte wagen klaar voor de jongens, een kort ritje vanwege de kou maar onder hartverwarmend applaus betreden de spelers het sportpark. Na de nodige liedjes, felicitaties en feestpatat was het tijd voor de huldiging.

Eén voor één werden de spelers naar voren geroepen en kregen ze naast de welverdiende aandacht een oorkonde, standaard en aan handdoek met hun naam erop uitgereikt, door onder andere Niek Klomp, Gerard Bovenmars en 2 spelers van het eerste, Jim Brinkhof en Lars van Schooten.

Een bijzondere dag voor de spelers en begeleiders van Rohda Raalte JO9-1 want het is alweer een tijdje geleden dat de JO9-1 kampioen is geworden in de hoofdklasse.

Voor jou geselecteerd

Naar boven