Nieuws

Gezellige, sportieve Nieuwjaarsreceptie

Zaterdag 7 januari was het gezellig op de Nieuwjaarsreceptie van Rohda Raalte. De dag begon met het eerste Rohda Raalte Darts Toernooi. Vanaf 11:30 uur werd er door twintig deelnemers begonnen aan dit kampioenschap. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie werden de Troostfinale en Finale gespeeld. Daan Albers mag zich een jaar lang Rohda Raalte Darts Kampioen noemen! Ook werd er afscheid genomen van Joep van den Enk die tijdens de Algemene Ledenvergadering verhinderd was. Ook was er de nieuwjaarsspeech van voorzitter Han Reinders. Hieronder kunt U zijn speech terug lezen.

20170107_163335

Nieuwjaarsspeech voorzitter Han Reinders
Namens het bestuur van Rohda heet ik u van harte welkom op de Nieuwjaars receptie en wij wensen een voorspoedig 2017 in goede gezondheid toe. Bij vooruitkijken hoort ook terugkijken. Ik wil u meenemen naar een aantal gebeurtenissen in 2016. Ik wil graag stil staan bij het overlijden van bekenden en familie die we zijn verloren in 2016, In het bijzonder wil ik stilstaan bij het overlijden van Gerard Hoogendijk en erelid Hein Habers. Rohda kanjers die enorm veel hebben gedaan binnen onze club en zichzelf vaak hebben weggecijferd om de club te dienen. Vandaag bereikte ons ook het trieste bericht dat Lydia Jansen op veel te jonge leeftijd is overleden. Lydia is partner in het samengestelde gezin van veteraan Paul Hondeveld. Zoons van Lydia, zijn Sem en Jip van Helvoirt en zoon de van Paul Mido zijn alle ook jeugdspelers bij Rohda. Lydia is de zus van R4 speler René Jansen. Mag ik jullie verzoeken om allen te gaan staan en graag een moment van stilte in acht nemen.

Voor wat betreft 2016 zijn er een flink aantal goede en positieve zaken te vermelden. Het hoofdveld is in de zomer is omgebouwd tot kunstgras veld. Het veld is een visiteplaatje voor Rohda en het is een geweldig gezicht als je het sportpark op komt voor de wat betreft uitstraling en levendigheid, met name op de doordeweekse avonden. Nogmaals dank voor de kartrekkers en de mensen, die hier verder hun steentje bijgedragen hebben.

Ook een mooi initiatief is het Rohda voetbal plaatjesboek boek, wat door inzet van een aantal doorzetters is geworden tot een mooi naslagwerk en voor Rohda als bijkomstigheid een mooi financieel voordeel heeft opgeleverd, door de verkoop van advertentie´s. Ook hiervoor een pluim voor de enorme inzet van ieder.

Een goed en snelle opvolging van de aftredende bestuursleden. Het vorige bestuur is er in geslaagd om 3 opvolgers te vinden voor de aftredende leden om hierdoor het bestuur direct weer compleet te kunnen maken.

Eigenlijk teveel bijzondere zaken om op te noemen; de Rohda meiden dag, de Korbeld Rohdadag, een geslaagd voetbalkamp, het Ge Nijboer toernooi, allerlei ontplooide activiteiten door Rood Geel en de ACS, Herbstmeister voor R1, R11, Veteranen 2, JO 19-1, kampioenschappen bij 4 jeugdteams, verlengingen van contracten voor veel trainers, initiatieven voor werving van scheidsrechters en jeugdscheidsrechters, ondersteuning van senioren recreatieteams als scheidsrechters bij de jeugd. Initiatief ”de coach maakt het verschil”. Zoveel zaken meer, dat ik haast moet oppassen om niemand tekort te doen.

Ik wil de vele vrijwilligers bedanken, die hun vrije tijd stoppen in onze mooie club; ik zou graag het woord vrijwilliger misschien wel willen ombuigen naar een ander woord . Het woord vrijwilliger dekt wat mij betreft niet voldoende de lading; ik wil hier praten over Rohda clubmensen i.p.v. vrijwilliger. Wist u dat er ruim 450 mensen iets doen voor de club? Van verspreiding van ons clubblad de bult tot aan scheidsrechter, van leider tot aan kantinedienst medewerker. Van communicatielid tot zaalvoetbal coördinator. Van jeugdkampleider tot ledenadministrateur. Hier heb ik de ingeroosterde elftallen bij de kantinedienst nog niet eens meegerekend.

Wat staat er te gebeuren in 2017 en met name de rest van dit seizoen
27 januari de ROHDA quiz. Onderdeel van een aantal activiteiten die door de activiteiten commissie senioren kort gezegd ACS worden georganiseerd. De inschrijving is weer gestart. Geef u op als deelnemer voor deze geweldige avond.

Rohda Raalte tegen Heino op zaterdagavond 28 januari a.s. om 19 uur met een voorwedstrijd om half vijf uur tussen sponsoren van ROHDA en Heino. Burgemeester Martijn Dadema memoreerde in zijn nieuwjaars toespraak de ongekende saamhorigheid ondanks de wij /zij ontmoeting . Laten we er een mooie happening van maken, los van de uitslag. Wij wensen R1 een mooi resultaat voor deze wedstrijd en goede uitslagen voor de rest van het seizoen.

De Korbeld Rohdadag op zaterdag 10 juni. Het Ge Nijboer toernooi op 2 en 3 september en zo nog zoveel initiatieven meer.
Ik wil graag stilstaan bij het feit, dat we een fantastische vereniging met elkaar hebben, waar we trots op kunnen zijn. Voor elk wat wils; zowel recreatief als prestatief.

Natuurlijk zijn er ook zorgen en verbeterpunten. Maar in basis moeten we de verbeterpunten handen en voeten geven en dusdanig organiseren, dat we telkens een beetje beter worden. Het beleidsplan voor 2017 tot en met 2021 zal ons daarbij helpen. Uiteindelijk zullen we het beleid moeten uitvoeren. Zeggen dat we het gaan doen is niet voldoende.

Er wordt binnen de vereniging veel afgepraat en meningen gedeeld over hoe nu verder met de ambitie´s van Rohda, zowel sportief als financieel. Basis gedachte is als je geen ambitie meer hebt, zakt de vereniging als een plumpudding in elkaar. Dus ROHDA jeugd opleiden op hoog nivo in Salland is niets mis mee, maar dan ook voldoende aandacht geven aan de lagere elftallen en daar zorgen , dat mensen met plezier sporten in een goede organisatie. Hiermee waarborgen dat je voldoende leden houdt voor de lange termijn. Rohda 1 in de hoofdklasse ambiëren is niets mis mee, maar wel oog houden voor je eigen jeugd om daar ook instroom en uitdaging te houden ieder seizoen weer. Ook daar voldoende aandacht geven aan de recreatie teams is ook een voorwaarde om iedereen aan boord te houden.

We moeten er voor waken dat we in onze ambitie zeker niet meer geld uitgeven, dan dat er binnen komt. Het bestuur is zich van bewust, dat telkens een prijsverhoging in de kantine niet een structurele oplossing is. Anderzijds zaten er ook wat zaken niet goed in elkaar. Sommige dranken werden door betaling met munt opeens behoorlijk goedkoper. Ook om stijging van de inkoopprijzen te kunnen doorberekenen moeten we even door de zure appel heen bijten. Wij als bestuur zijn dan druk doende om de bakens te verzetten en de piketpaaltjes uit te zetten om ROHDA financieel gezond te krijgen en te houden. Hier moet ook zeker wat gebeuren. Omdat de inkomsten van de hal gaan wegvallen. De mensen met vergoedingen binnen ROHDA hebben vorig seizoen al offers gebracht en ook voor seizoen 2017-2018 gaan zij samen met spelers van R1 nogmaals offers brengen.
Als onderdeel van het financiële plan wordt de Rohda Raalte Loterij wordt geïntroduceerd, voorheen was dit de loterij om het Ge Nijboer toernooi heen, waarbij alleen de jeugd loten verkocht. Het verschil is nu ,dat we alle leden ( dus jeugd en senioren ) gaan vragen om loten te verkopen. Boekje 10 loten van € 2,- met mooie prijzen. Hiermee kunnen we ook het Ge Nijboer Toernooi van bekostigen, maar kunnen we prima de resterende inkomsten gebruiken om de financiële uitdagingen het hoofd te bieden.

Samen de schouders eronder te zetten voor bijvoorbeeld een Rohda verloting is essentieel. We vragen de leden niet om langs deuren te leuren gaan om zaken te verkopen. De verkoop kan vanuit een luie stoel bij bekenden en familie. Als het financiële plan tekenen geeft dat het de goede kant op gaat kunnen we ook verder gaan nadenken of de ambitie voor aanpassing van onze accommodatie in welke vorm dan ook verantwoord is. Hopelijk kunnen we aan het einde van dit seizoen u in ieder geval berichten waar we staan en wat we kunnen verwachten in seizoen 2017/2018.

Om af te sluiten heb ik een verzoek. Draag ROHDA positief uit in je in je omgeving en je zult merken, dat je mensen in beweging krijgt om aan te sluiten bij ROHDA.. Wij allemaal kunnen zelf het uithangbord zijn om mensen te bewegen om zich te voegen bij Rohda als lid of Rohda clubman of vrouw. Namens het bestuur alvast bedankt voor uw komst en ik zou graag willen proosten op het nieuwe jaar.

Afscheid Joep van den Enk
Toen jouw voorganger Tom Wichink Kruit in 2013 te kennen gaf dat hij i.v.m. de afronding van zijn studie en het aanvaarden van een baan in het westen van het land ging stoppen als bestuurslid/penningmeester, heb jij het aangedurfd om je als jonge vent van 21 jaar verkiesbaar te stellen als penningmeester. Een uitdagende en veeleisende functie, zeker geen gemakkelijke klus bij een vereniging van onze omvang.

Een bestuursperiode beslaat normaliter 3 jaar, waarvan er op dat moment 2 waren verstreken. In eerste instantie trad jij dus aan voor een periode van 1 jaar, om de 3 jaarstermijn vol te maken.
Vervolgens werd je in november 2014 tijdens de ALV herkozen voor een periode van 3 jaar.

Kennelijk is het een penningmeester bij onze club niet gegeven om de termijn van 3 jaar vol te maken, want ook jij hebt in de loop van 2016 jouw studie afgerond en met het oog op je toekomst besloten je functie als bestuurslid/penningmeester neer te leggen m.i.v. november 2016, dus eveneens een jaar voor het verstrijken van de 3-jaarstermijn.

Een voor jou prettige bijkomstigheid was, dat ook je vriendin Bo afstudeerde en het voornemen had om een wereldreis te maken van 3 maanden, vertrek eind september, geplande terugkeer net voor de Kerstdagen. Jij mocht zowaar mee! En dat liet je je geen tweemaal zeggen.
Dit betekende, dat jij eind september 2016 al min of meer afscheid hebt genomen van het penningmeesterschap, maar officieel afscheid van je nemen kon niet tijdens de ALV in november plaatsvinden en daarom doen we dat nu.

Hoewel jouw periode als penningmeester dus kortstondig is geweest, was het een roerige periode. Je had het dan ook niet altijd gemakkelijk, maar raakte nooit in paniek, ook al zat het wel eens tegen. Je stond altijd open voor veranderingen die, zoals ook jij besefte, nodig waren om als bestuur de financiële gang van zaken beter in de grip te krijgen. Het werd steeds duidelijker, dat het onze club financieel niet voor de wind ging en er administratief en financieel orde op zaken gesteld moest worden. Deze periode van herstructurering heeft ruim een jaar in beslag genomen, waaraan jij tot je vertrek eind september je steentje hebt kunnen bijdragen.

Tijdens jouw penningmeesterschap zijn er verschillende zaken gerealiseerd, zoals de invoering van het boekhoudsysteem Exact online, het nieuwe kassasysteem, het werken met munten en de mogelijkheid om te kunnen pinnen. Dat laatste loste meteen een probleem voor jou op, want nu hoefde je geen briefjes van € 10,- meer bij je te hebben die je dan aan je teamgenoten, die geen geld bij zich hadden, kon uitlenen.

Naast de functie van penningmeester was je met veel enthousiasme op andere terreinen binnen Rohda actief, zoals in de activiteitencommissie en als kampleider en altijd bereid om dingen op te pakken. Je hebt al aangegeven een actieve rol te willen blijven spelen bij Rohda, hetgeen zeer wordt gewaardeerd, mits jouw toekomstige werkzaamheden dat uiteraard toelaten.

Een laatste punt mag niet onvermeld blijven. Als bestuur hadden we ooit de hoop, dat er nog eens een penningmeester zou doordringen tot Rohda 1. Tot nog toe is dat ijdele hoop gebleken, alhoewel je het toch zeer verdienstelijk tot Rohda 3 hebt geschopt.

Aan de zijde van een man staat vaak een vrouw die het mede mogelijk maakt, dat hij bepaalde taken (bijv. bij Rohda) kan doen. Zo ook bij jou. Je vriendin Bo heeft jou al een enorm plezier gedaan door je mee te nemen op haar wereldreis……… maar zal je ongetwijfeld ook tot steun zijn in je verdere carrière.

Bo,
Dank voor jouw ondersteuning

Joep,
Dank voor jouw inzet voor Rohda in de afgelopen jaren en veel succes in je verdere carrière. We hopen je nog vaak op onze accommodatie te zien.

15871940_1223759987705249_877400114156466700_n

Voor jou geselecteerd

Naar boven