Nieuws

Imre van der Vegt speelde een interlandwedstrijd met Oranje-16

Rohda Raalte heeft een heuse international in de gelederen. Imre van der Vegt, speelster van Rohda Raalte JO15-1, werd geselecteerd om met de Nederlandse Dames O-16 mee te mogen doen bij een toernooi in Portugal. Ondanks een blessure speelde ze toch nog ruim een half uur mee in de laatste wedstrijd tegen Duitsland. Hieronder ziet U een interview, dat we als Rohda Raalte TV met haar maakten na de training van Rohda Raalte JO15-1. Verder leest U een verslag van Ons Oranje / KNVB Media.

Interview ROHDA Raalte TV:

Nederland Dames O16 – Frankrijk Dames O16 0-1
“Eén moment, een halve kans, meer was het niet”, meende KNVB-coach Jessica Torny. Dat ene momentje bleek in het eerste duel van het UEFA Development Tournament echter het verschil tussen een gelijkspel en verlies. Frankrijk versloeg Speelsters onder 16, donderdag 16 februari, in Portugal met 0-1.

Er werd agressief vooruit verdedigd, vast gezet op de juiste momenten en Frankrijk werd met name na rust geen kans gegeven. “We hebben de afgelopen dagen op de verdediging ook erg de nadruk gelegd”, aldus Torny, die met haar selectie op maandag 13 februari in Vila Real de Santo Antonio aankwam.

“In de tweede helft hadden wij langer het overwicht dan zij over ons. Daarom had ik een gelijkspel ook wel verdiend gevonden. Verdedigend was het na rust al behoorlijk volwassen. Daar kunnen we op doorbouwen”, meende Torny.

Imre van der Vegt

Portugal Dames O16 – Nederland Dames O16 1-4
Een uiterst effectief Oranje onder 16 versloeg zaterdag 18 februari bij het UEFA Development Tournament thuisland Portugal met 1-4. “Het spel was weliswaar minder mooi dan in de eerste wedstrijd tegen Frankrijk, maar toen verloren we met 0-1 en nu winnen we ruim. Een compliment voor de groep die nu speelde. Ze hebben de kansen prima afgemaakt”, aldus KNVB-coach Jessica Torny in Vila Real de Santo Antonio.

Door de Portugezen echter direct vast te zetten, kwamen ze niet of nauwelijks aan voetballen toe en bleef het initiatief voortdurend in handen van Nederland. Steeds als Portugal poogde van achteruit op te bouwen of een aanval op te zetten, zat er een Oranjespeelster bovenop.

“Portugal had daar geen antwoord op en het gaf ons natuurlijk energie dat we steeds snel de bal terug veroverden. Dan houd je het ook lang vol”, aldus Torny in de zonnige Portugese Algarve. Het was tijdens de wedstrijd rond de 20 graden. “Dat is wel weer even wennen voor de speelsters, die warmte. Maar ze hebben het desondanks goed gedaan. Ik schat dat we in totaal wel zo’n tachtig procent balbezit hadden.”

SONY DSC

Imre van der Vegt

Nederland Dames O16 – Duitsland O16 2-0
Na de uitstekende overwinning op Duitsland stoven de wisselspeelsters van Onder 16 in Vila Real de Santo Antonio enthousiast het veld op. Springend in een kring werd met de overige speelsters het feestje gevierd. Met de 0-2 overwinning werd maandag in de Portugese Algarve namelijk het UEFA Development Tournament gewonnen.

“Die gezamenlijke blijdschap was kenmerkend voor deze week. De speelsters kwamen allemaal als individu binnen en zijn deze week echt een team gaan vormen. Ze zijn in het toernooi gegroeid met een fantastisch resultaat als gevolg. Ik ben trots op hoe ze gespeeld hebben”, aldus KNVB-coach Jessica Torny.

“De meiden hebben het heel goed gedaan. Duitsland had niets te vertellen. De speelsters hebben laten zien echt volwassen te kunnen voetballen en gaan steeds beter herkennen waar ze moeten lopen”, aldus Torny. “Ze voerden in deze laatste wedstrijd ook precies uit wat we besproken hadden. Ze liepen waar de ruimtes lagen, vaak precies tussen de linies in.” Dat leverde in beide helften uitstekend positiespel, veel balbezit en ook nog eens flink wat kansen voor Oranje op.

“We speelden goed en creëerden ook veel. Daarbij hadden we nu ook twee keer de scherpte om het af te maken. Twee keer vanuit dode spelmomenten, terwijl we juist daarop nog wel eens wedstrijden verliezen”, constateerde Torny. Onder 16 weerhield Duitsland met geconcentreerd spel van het voetballen, zonder in een fysieke krachtmeting te belanden. De Duitsers kwamen daarmee nauwelijks tot gevaar. Ook de ingebrachte wissels zorgden niet tot een verzwakking aan Nederlandse kant. Torny: “Die zagen langs de kant natuurlijk wat er gebeurde in het veld en wilden daar een onderdeel van zijn. Zij gingen met heel veel zin het veld in. Het was ook niet dat Duitsland nou zo slecht was, wij deden het gewoon heel goed. Echt mooi om te zien.”

Opstelling Nederland: Niënhuis, Carleer, Hendriks, Janssen (79. Dijsselhof), Van de Velde (79. Ravensbergen), Leuchter (54. Jongbloed), Baijings, Van de Westeringh (79. Hilhorst), Van Koot (54. Van der Vegt), Grant (41. Vegter), Knol (54. Eijken).

IMG_20170220_205612

IMG_20170220_212054_608

IMG-20170220-WA0001

Voor jou geselecteerd

Naar boven