Nieuws

Pupil van de Week: Tim Nijenhuis vond het leuk

Afgelopen zondag was Tim Nijenhuis de Pupil van de Week bij de wedstrijd Rohda Raalte – Orion Nijmegen. Hieronder stelt hij zich aan jullie voor en vertelt hij over zijn belevenissen.

Screenshot_20170228-154407

Voor: Ik kreeg een paar weken terug een brief van Rohda Raalte. Ik dacht, wat kan daar nu inzitten? En er werd gevraagd of ik pupil van de week wil zijn. Tuurlijk, dat lijkt me leuk.

Ik ben Tim Nijenhuis en ben 9 jaar oud. Mijn hobby’s zijn voetballen en gamen. Ik zit op de Korenbloem in groep 5. Het elftal waarin ik speel is Rohda Raalte O11-13. Het is een heel leuk team en we hebben samen veel lol. Meestal speel ik voorin. Soms op het middenveld. Een doelpunt maken vind ik leuk, maar een bal aangeven is net zo leuk.

Mijn favoriete team is FC Twente. In het buitenland zijn het Arsenal, Dortmund en Atletico Madrid. Mijn favoriete speler in Nederland is Unal van FC Twente. In het buitenland zijn het Aubameyang, Reus, Sanchez en Griezman. Ik hoop dat het een mooie wedstrijd wordt en dat Rohda Raalte gaat winnen.

Na: Om kwart over 12 begon de zoektocht naar de bestuurskamer, die boven is. Dat wist ik niet. Er waren twee aardige vrouwen die mij ontvingen. Alfons Nijboer, de teamleider kwam mij ophalen. Toen liepen wij naar het hoofdveld om een stukje van de wedstrijd van het 2e te kijken. Daarna gingen we naar boven in een gebouw, waar kleedkamers zitten. Daar kon ik en de spelers soep, melk en bolletjes met ham en kaas pakken.

De meeste spelers gaven mij een hand en stelden zich aan mij voor. Toen begon de trainer met de bespreking. Hij vertelde over de tactiek en hoopte een mooie comeback te maken na een aantal mindere wedstrijden. Toen liepen wij naar de kleedkamer. Daar konden we een banaan, appel, broodje en winegums pakken en zelfs AA-drink. Daarna liepen we naar het veld om de warming up te doen. Ik deed dat met Don en nog iemand (naam vergeten). Ik deed een rainbow en de andere twee spelers konden dat niet.

Daarna moest ik naar de scheidsrechter en die vertelde de grensrechters dat hij niet zoveel op hun ging uitdoen. De grensrechters vonden dat goed. De scheidsrechter gaf me een bal en toen liepen we met de spelers en E4 het veld op. Daarna nam ik de aftrap. Vond het wel spannend. Ik liep langs een paar spelers en bij de vierde ging het mis. Ik schoot de bal te ver naar voren en de bal kwam tegen de tegenstander aan. Ik liep verder en kon scoren vanaf de 16 en schoot strak in de hoek. Ze riepen mijn naam om en ik zette een sprintje naar de dugout.

In de rust ging ik nog overpassen met Don van Rossum. Gelijk daarna kreeg ik patat. Tijdens het patat eten heeft Rohda 3 goals gemaakt en de eindstand is 6-0 geworden. Na de wedstrijd liep ik mee naar de kleedkamer waar ik een voetbal kreeg met handtekeningen van alle spelers. Het was leuk.

Groet, Tim

Voor jou geselecteerd

Naar boven