Nieuws

Puntverlies in Hengelo

Rohda Raalte heeft zondagmiddag in Hengelo tegen de nummer vier op de ranglijst, Hvv Tubantia, gelijk gespeeld. In een niet al te beste, maar boeiende wedstrijd werd het 1-1. Doordat beide koplopers BVC’12 en Sportclub Bemmel in een onderling duel ook niet verder kwamen dan 1-1, blijft de afstand op de kop hetzelfde.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

In de warming-up bleek Jesper Harmens niet fit genoeg te zijn om aan de wedstrijd te beginnen. Aron Wierenga mocht voor Jesper in de plaats starten in de basis. In het eerste kwartier was het beste spel van de gastheren. Maar tot 100% kansen kwam met niet. Daarna kwam Rohda Raalte beter aan het voetballen, maar ook de gasten kwamen niet tot 100% kansen. Daarmee was de ruststand 0-0.

In de tweede helft speelde Rohda Raalte nog wat beter dan in die eerste helft. Toch was de eerste grote kans voor Tubantia, maar de aanvaller schoot te gehaast en zag zijn inzet naast gaan. Vlak daarna vergat Edilson Coelho een fout in de defensie van Tubantia af te straffen, na een verkeerde terugspeelbal van de Hengeloërs. Even later kwam Rohda Raalte toch op 0-1. Na een prima voorzet van ‘Man of the Match’ Dirk Klijn Velderman, kon Ronald Gomez prima inkoppen: 0-1. Na die voorsprong had Rohda Raalte de wedstrijd kunnen beslissen, maar Edilson José Coelho vergat de trekker over te halen door op de paal te schieten.

Doordat Rohda Raalte niet op 0-2 was gekomen, bleeft Tubantia aandringen. Via een korte corner werd uiteindelijk de bal laag voorgegeven en was Jens Veldwachter uiteindelijk toch verslagen. Na die gelijkmaker kreeg met name Tubantia de mogelijkheid om met de winst aan de haal te gaan. Jens Veldwachter bracht prima redding en zo werd de 1-1 de eindstand van deze wedstrijd.

Volgende week zondag speelt Rohda Raalte weer een thuiswedstrijd op Sportpark Tijenraan. Het Enschedese Rigtersbleek komt dan op bezoek.

Karakteristieken:
’60 0-1 Ronald Gomez; ’79 1-1 Vural Ozdemir.
Geel: Aron Wierenga (Rohda Raalte)

Opstelling Rohda Raalte:
Jens Veldwachter, Lennart Krijger, Fabian Put, Coen van Heun, Jeroen Jansen, Aron Wierenga (’83 Ogúzhan Sahin), Dirk-Jan Klijn Velderman (C), Lars van Schooten (’87 Thom Strijland), Djeremy Zandvliet, Edilson Coelho & Ronald Gomez.

Foto’s: Erik Roelofs
Camera: Jeroen Vulink & Erik Roelofs
Montage: René Kappert

Voor jou geselecteerd

Naar boven