Nieuws

Rohda Raalte JO9-1 wint finale 6 vs 6 toernooi Pec Zwolle

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, de finale van het 6 tegen 6 toernooi stond op het programma. De dag waar de laatste weken tussen de competitiewedstrijden door veel over gesproken en naar toegeleefd werd. Met SV Lelystad ‘67 als tegenstander beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Enkele beelden:

16:45 uur
De selectie van Rohda Raalte JO9-1 verzameld zich samen met de in groten getale meegereisde ouders, broertjes, zusjes, familie en vrienden op de parkeerplaats van het PEC Zwolle stadion. Nadat we ons gemeld hebben en de spelers afscheid hebben genomen liepen we rustig richting de kleedkamer. De spelers maakten zich klaar en waren tot in de puntjes voorbereidt, de een had 5 keer zijn tas gecontroleerd, de ander speciaal nog nieuwe voetbalschoenen gehaald. Aan alles merkte je dat het leefde en dat spelers er enorm veel zin in hadden. Uiteraard volgde het praatje van de trainer, nog nooit was het zo stil tijdens de bespreking. De gespannen koppies en de nagelbijtende spelers starend naar het plafond en voor zich uit, alsof alles het ene oor in ging en het andere oor uit. Een uniek gezicht, stuk voor stuk leefden ze in hun eigen wereldje. De spelers leken er klaar voor en het was tijd om richting het veld te gaan.

17:15 uur
Het is muisstil, de spelers en begeleiding van Rohda JO9-1 en SV Lelystad ‘67 JO9-1 krijgen de laatste instructies waarna ze met zijn allen richting het stadion lopen. De spanning is voelbaar, de spelers lopen het stadion binnen en kijken vol verbazing om hun heen. Terwijl het speelveld wordt uitgezet beginnen Rohda en SV Lelystad 67 aan hun warming-up. Het is ondertussen 17:40 en beide teams verzamelen zich in de catacomben, de opkomstmuziek start en onder luid applaus van het publiek lopen alle spelers langs de felbegeerde beker richting het veld. De namen van de spelers klinken door de stadionspeakers en de finale staat op het punt van beginnen.

17:45 uur
De scheidsrechter krijgt het startsignaal en het fluitje klinkt. Rohda JO9-1 en SV Lelystad ‘67 JO9-1 beginnen aan de finale die 2x 15 minuten zal duren. Rohda lijkt nog niet helemaal wakker en komt al binnen 30 seconden op een 1-0 achterstand. Rohda hersteld zich echter uitstekend en komt beter en beter in de wedstrijd, de nodige kansen worden gemist waarna het dan toch raak is en Rohda terecht op een 1-1 gelijke stand komt. Een oorverdovend gejoel en applaus klinkt er vanaf de tribunes voor Rohda Raalte. SV Lelystad ’67 lijkt even de weg kwijt en binnen 1 minuut na de gelijkmaker is het weer raak voor Rohda en komt het op een 2-1 voorsprong. Even later klinkt het rustsignaal.

18:00 uur
SV Lelystad ’67 begint aan de tweede helft. Het is zenuwslopend en het gaat hard tegen hard. Beide teams worden letterlijk naar voren geschreeuwd door de supporters. Nog 10 minuten te gaan, Rohda Raalte oogt sterk en geeft vrijwel niks weg, de vertwijfeling slaat toe bij SV Lelystad want ze moeten nog minstens 1x scoren. Rohda zet aan en gooit in bij de cornervlag, een speler van SV Lelystad slaat de bal opzichtig weg met zijn hand, penalty voor Rohda! Dit buitenkansje wordt benut en Rohda Raalte JO9-1 komt op een riante 3-1 voorsprong. Vlak voor tijd krijgt SV Lelystad nog een kans op de 3-2 maar die wordt gemist en even later klinkt het eindsignaal. Rohda Raalte JO9-1 flikt het weer en wint ook het 6 tegen 6 toernooi bij PEC Zwolle. De prijsuitreiking volgt, de nodige foto’s worden gemaakt en het feestje wordt gevierd. Als kers op de taart mogen de spelers en begeleiding inclusief de meegereisde supporters plaatsnemen op de tribunes voor de wedstrijd PEC Zwolle – Heracles Almelo. Na de wedstrijd is het tijd om richting huis te gaan.

Al met al een mooie ervaring voor iedereen en een dag om niet snel te vergeten. Met nog 3 competitiewedstrijden te gaan hoopt Rohda Raalte JO9-1 de eerste plek vast te houden en voor de tweede keer dit jaar kampioen te worden in de Hoofdklasse. Komende zaterdag speelt Rohda Raalte JO9-1 om 09:30 de kraker op eigen veld tegen de nummer 4 Olympia’28 uit Hasselt. Er zijn nog kaarten beschikbaar, komt allen!

Demy Goedkoop (Trainer Rohda Raalte JO9-1)

Foto’s: Jürgen Klein Douwel
Video: Jürgen Klein Douwel

Voor jou geselecteerd

Naar boven