Meisjes Rohda Raalte MO11-1 wint topper

Zaterdag 6 mei 2017 stond de topper in de 2e klasse 12 MO11 op het programma. De meiden van Rohda Raalte MO11-1 moesten het opnemen tegen de meiden van SVZW MO11-1 (uit Wierden). Met één wedstrijd meer gespeeld maar met even veel verliespunten (5 in totaal) was dit uiteraard de topper in deze klasse. Op het spel stond een goede uitgangspositie voor het kampioenschap.

Voetbalplaatjes Rohda Raalte

Wij wisten waar de kracht van SVZW lag en dat ze fysiek wat sterker waren, en een hele slimme en goed voetballende spits hebben die we moesten zien uit te schakelen! Daar hebben wij onze Djolien voor, die haar niet uit het oog verloor en haar telkens te slim en te snel af was. Met veel inzet begonnen de dames aan de wedstrijd, we begonnen goed, voetbalden goed en kregen ook de beste kansen, het was toch echter SVZW die op voorsprong kwam dankzij een prima ingeschoten afstandsschot van hun sterke verdedigster.

Maar onze dames gaven niet op, nooit! Maar ondanks de goede wil, inzet en het goede voetbal kregen we toch weer een doelpunt om onze oren! De slimme spits speelde zich goed vrij en scoorde vrij gemakkelijk de 0-2. Met deze stand gingen we de rust in! In de rust bleek dat de meiden er nog steeds in geloofden en dat ze er voor wilden gaan, en dat deden ze!

Na rust werd het harde werken, de goede inzet en het fantastische voetballen voortgezet, maar we hadden niet veel geluk, totdat er toch een klutsbal in de goal belande, Jaylynn schoot op de goal van SVZW en de bal rolde erin, 1-2. Het geloof groeide verder en vijf minuten later schoot onze hard werkende spits Lysanne de 2-2 binnen, het was weer gelijk. De Rohda Raalte meiden waren wederom op stoom en bleven ervoor gaan, winnen, dat wilden ze.

Vijf minuten voor tijd kreeg SVZW een counter mogelijkheid, met drie meiden kwamen ze op onze keepster Babs af, die net op tijd de goal verkleinde en de bal gelukkig naast zag gaan. De uittrap van Babs die daarop volgden belande wederom bij onze toppers voorin het veld terecht, door 2-3 combinaties kon uiteindelijk wederom Lysanne de bal inschieten en de 3-2 voorsprong was een feit!
En dacht je toen dat de dames de voorsprong wilden verdedigen: Neeeeee! Ze wilden er nog wel eentje maken maar de tijd drong en uiteindelijk hielden onze verdedigster Anne, Clorissa, Djolien en Julia de boel achter pot dicht.

Met nog één minuut te gaan, speelden we de wedstrijd rustig uit, Kiki, Sterre en Jaylynn bleven in de spits hangen en de verdediging bleef cool de ballen tegenhouden. Toen het eindsignaal klonk was er een enorme ontlading met een grote groepsknuffel en juichen als gevolg, met een grote lach om de gezichten begonnen de meiden aan de penalty reeks! Drie punten in de zak en met nog één wedstrijd in het vooruitzicht, is het kampioenschap aanstaande. Volgende week (13 mei) de kampioenwedstrijd uit in Wierden tegen Juventa MO11-3.