Nieuws

Drie oud ROHDA Raalte spelers met Nederlands CP-team in Argentinië

Van 9 september tot en met 24 september vonden in San Luis, Argentinië, de World Championships CP-voetbal plaats. CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese). In aanmerking komen ook voetballers die op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor hebben gehad.

Guy Steenweg (teammanager), Rick Oosterlaar (fysio –en manueeltherapeut) en Marcel Geestman (voormalig bondscoach) hebben allen een Rood-Geel verleden en zijn nu vanuit de KNVB betrokken bij de nationale CP-selectie. Het team greep vorig jaar op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro nog net naast de bronzen plak en behoorde tot de wereldtop.

Voedingsbegeleiding, krachttraining, video-analyses en toegepaste sportpsychologie; de paralympische sport verschilt op het vlak van professionaliteit vaak nauwelijks van de reguliere topsport. Door het vervallen van de paralympische status en het stoppen van een aantal bepalende spelers heeft het team onlangs flink aan kwaliteit ingeboet. Met veel minder financiële middelen en een volledig nieuwe staf wordt nu getracht het topsportklimaat te behouden en weer aansluiting te vinden bij de toplanden.

Op het toernooi in Argentinië werd wisselend gepresteerd. Met een 8e plek (van de 16 deelnemende landen) werd voldaan aan de verwachting, maar het verschil met toplanden als Engeland, Oekraïne en Brazilië was groot. Naast het werken met de spelersgroep kwamen er onder de Argentijnse zon meerdere mooie anekdotes naar voren vanuit het ROHDA Raalte verleden. ‘’Heb jij nog gespeeld met?’’. ‘’Wie was dat jaar jullie trainer?’’. Een vertrouwd stukje Raalte in het verre Argentinië!

Kijk voor meer informatie over CP-voetbal op www.cpvoetbal.nl

Voor jou geselecteerd

Naar boven