Gelijkspel in Sallandse Derby

Rohda Raalte en vv Heino hebben zaterdagavond de punten gedeeld in de Grote Sallandse Derby. Voor zo’n 2500 toeschouwers werd er een spannende wedstrijd op de mat gelegd. Heino had met name de eerste helft het betere van het spel, maar het was Rohda Raalte dat twee keer op voorsprong kwam.

Samenvatting en Nabeschouwing ROHDA Raalte TV:

Heino had Rohda Raalte dus goed bestudeerd. Martijn de Vogel, ex assistent van Frank Tempelman, was al enkele keren komen kijken. En ook Rohda Raalte had zijn spion een keer naar Heino gestuurd. Was het nou de tactiek van Martijn, dat won, of was het gewoon een wat mindere vertoning van de Raaltenaren, die het goede spel van het vorige weekend in Nijmegen geen vervolg konden geven. De waarheid ligt ergens in het midden.

Heino startte duidelijk sterker dan Rohda, maar toch was het Rohda Raalte dat in de ’10 minuut op voorsprong kwam, nadat Coen van Heun een voorzet van Lars van Schooten binnenkant paal binnen knikte. Heino liet zich niet van de wijs brengen en ging gewoon door met aanvallen en het creëeren van kansen. Je kon de 1-1 gewoon aan zien komen en dat gebeurde dan ook in de 36ste minuut toen Jesper Schokker Heino langszij zette door droog binnen te schieten in de korte hoek.

Na rust zagen we een wat beter Rohda dat beter speelde. In de 59ste minuut was het wederom Lars van Schooten (zijn derde al dit seizoen) die een vrije trap mocht binnen krullen in de korte hoek van de keeper: 2-1. Rohda kon daar niet lang van genieten. In de 63ste minuut kreeg Heino een strafschop na een handsbal van Fabian Put. Jesper Schokker liet zich deze kans niet ontnemen en schoot de 2-2 eindstand binnen. In het laatste half uur ging het spel op en neer en hadden beide ploegen kansen om deze derby te beslissen.

Uiteindelijk kunnen we zeggen dat deze avond weer een verdiende winnaar had. De neutrale voetballiefhebber had een hele mooie avond, wat we konden lezen op de diverse social media. Het was nog lang gezellig in de kantine, waar beide supportersgroepen er nog een gezellig feestje van maakten onder leiding van DJ Normen.

Bij de verloting van zaterdag 30/9 zijn de volgende lotnummers getrokken:

lotnummer 335, een cadeaubon van Stout Jeans & More Store

lotnummer 541, een cadeaubon van Stout Jeans & More Store

lotnummer 706, een voetbal (Derby Star)

lotnummer 819, een voetbal (Adidas)

Enkele gewonnen prijzen zijn nog niet opgehaald. Als u prijswinnaar bent, kunt u contact opnemen met de secretaris van Rohda Raalte, Menno Wolters, tel. 06 – 438 438 16.

Volgende week zondag speelt Rohda Raalte een uitwedstrijd in Lichtenvoorde tegen Longa’30, de koploper.

’10 1-0 Coen van Heun; ’36 1-1 Jesper Schokker; ’59 2-1 Lars van Schooten; ’64 2-2 Jesper Schokker (strafschop).
Geel: Fabian Put & Lars van Schooten (Rohda Raalte) en Kevin Roddenhof & Paul van Dijk (vv Heino)
Scheidsrechter: Dhr. van Zuuk

Tom Vastenavond, Lennart Krijger, Fabian Put, Stefan Beltman, Coen van Heun, Thom Strijland, Dirk-Jan Klijn Velderman, Lars van Schooten (’78 Sander Blok), Mart Lugtenberg, Edilson José Coelho en Jaouad Akloud (’47 Teun Bakhuis).