Nieuws

Rohda Raalte vergeet te scoren

Rohda Raalte heeft zich zondagmiddag geen plezier gedaan. Door zelf de kansen niet te benutten en Longa’30 wel, werd er met 3-1 verloren in Lichtenvoorde. Wel moet gezegd worden dat met name de tweede goal van de Achterhoekers voortkwam uit een discutabele beslissing van het arbitrale trio. Toch mogen de Raaltenaren de schuld geheel bij zichzelf leggen. Enkele zeer goede kansen werden onbenut en dan kun je erop wachten dat wanneer je meer risico moet nemen, dat de bal aan de andere kant wel in het netje belandt. En zo geschiede.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Het was Rohda Raalte dat goed uit de startblokken kwam en al in de 4e minuut de 0-1 aantekende door Mart Lugtenberg, die door Lars van Schooten alleen voor de keeper was gezet: 0-1. De Raaltenaren vergaten daarna om de 0-2 te maken toen Lennart Krijger de bal afspeelde op Mart Lugtenberg, terwijl hij er zelf beter voor stond om al snel op 0-2 te komen.

Middels een afgeslagen bal werd het 1-1 en vlak voor rust werd het zelfs 2-1 toen Lars van Schooten zuiver de bal speelde, maar door de assistent-scheidsrechter teruggevlagd werd. Uit die vrije trap werd gescoord door Berendsen toen er niet goed verdedigd werd.

Na rust was het wachten op de gelijkmaker, vele kansen werden onbenut. Het vizier stond helaas niet op scherp deze middag. Diep in de blessuretijd, die eigenlijk nog veel de kort was, slechts 5 minuten, was het Longa’30 dat de wedstrijd besliste door de 3-1 te maken.

Komende twee weken speelt Rohda Raalte twee keer thuis. Aanstaande zondag komt Sc Bemmel op bezoek en de week erop komt Tubantia op Sportpark Tijenraan.

Karakteristieken:
‘4 0-1 Mart Lugtenberg; ’32 1-1 Thomas Kerperien; ’42 2-1 Thom Berendsen; ’90+4 3-1 Thom Berendsen
Geel: Jurgen Weijman (Longa’30) en Coen van Heun & Lars van Schooten (Rohda Raalte)
Scheidsrechter: Dhr. Barrett