Nieuws

Rohda Raalte JO11 tegen PEC JO10

Vorige week maandag 9 oktober mochten onze talenten van JO11-1 en JO11-2 in het PEC stadion aantreden tegen het jeugdteam van PEC JO-10. Dit was weer een fantastische ervaring voor de jongens, met dank aan Martijn Hollewand, die naast Hoofd opleidingen van de pupillen bij Rohda Raalte ook nog trainer is van dit talententeam van PEC Zwolle.

De spanning was goed voelbaar in de kleedkamer, veel richting toilet en veel onrust. Maar toen ze eindelijk richting stadion mochten, was de spanning verdwenen en zagen we allemaal stralende gezichten.

Er werd gevoetbald volgens het twin-game principe wat inhoudt dat men 6×6 speelt op een kwart veld. Hierbij gelden wat andere regels om de snelheid van het spel te bevorderen. In plaats van ingooien mag je indribbelen en terugspelen in de handen van de keeper is niet toegestaan. Er werden door de teams 2 wedstrijdjes van 2x 15 minuten gespeeld. De eerste wedstrijdjes werd door zowel JO11-1 als JO11-2 gewonnen! Wat een topprestatie. Tijdens de 2e wedstrijden werden de rollen echter helemaal omgedraaid en lieten de talenten van PEC zien wat ze waard waren.

Dat deze jongens niet zomaar geselecteerd zijn, was duidelijkheid. Veel snelheid en techniek en een mooie les en ervaring voor onze talenten. Na 4 intensieve helften waarbij het maximale van de jongens gevraagd werd, kwamen ze allemaal moe en tevreden van het veld. Gevoetbald in het stadion van PEC en nog 1 wedstrijd gewonnen ook. Wie kan ze dat allemaal navertellen?

PEC Zwolle bedankt voor de ontvangst en de organisatie. We komen graag nog een keer.