Verdiende overwinning bij koploper Rkzvc

Rohda Raalte heeft zondagmiddag de goede lijn van de afgelopen weken door weten te zetten. In Zieuwent bij koploper Rkzvc werd er verdiend met 1-2 gewonnen. Hierdoor nestelt Rohda Raalte zich bij de top 3 van de ranglijst. Nieuwe koploper is Longa’30.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Rohda Raalte had bijna de hele wedstrijd het veldoverwicht, maar kwam in de vijfde minuut van de wedstrijd op een 1-0 achterstand via topscoorder van de eerste klasse E Sjors Storkhorst, die een afgeslagen corner pardoes binnen schoot. Daarna was er nog 1 grote kans voor Rkzvc. Tom Vastenavond redde in twee keer. Nadat Rkzvc had gescoord en die kans had gemist, was het Rohda Raalte wat de klok sloeg. Met name vlak voor rust kreeg Rohda Raalte enkele 100% kansen. In blessuretijd van de 1e helft was het Teun Bakhuis die Rohda Raalte vanuit een corner naar een verdiende 1-1 kopte.

In de tweede helft waren er fases waar Rohda Raalte de boventoon had, maar ook enkele fases waar Rkzvc het spel bepaalde zonder tot echt grote kansen te komen. Rohda Raalte had daarentegen meerdere mogelijkheden. Twee minuten in blessuretijd was het Lars van Schooten die op aangeven van Jesper Harmens de verdiende 1-2 binnen schoot en zo de drie punten mee naar Raalte mocht nemen.

Aanstaande woensdagavond mag Rohda Raalte in Putten aantreden in de 2e ronde van de KNVB district beker tegen SDC Putten. Aanvang is 20:00 uur. Volgende week zondag speelt Rohda Raalte een thuiswedstrijd tegen promovendus Fc Winterswijk.

‘5 1-0 Sjors Storkhorst; ’45+2 1-1 Teun Bakhuis; ’90+2 1-2 Lars van Schooten