Nieuws

Wederom geslaagde avond ‘Coach maakt het verschil’

De eerste bijeenkomst (‘kick-off’) van het huidige seizoen, waar circa 100 personen aanwezig waren, werd als positief ontvangen door de aanwezige Rohda Raalte leden. Tijdens deze avond bleek duidelijk dat er onder andere behoefte was aan oefenstof voor zowel prestatief als recreatief niveau binnen onze vereniging.

Woensdag 29 november om 20:00 uur stond het vervolg van de ‘kick-off’ op het programma. Het openingswoord werd gedaan door Björn Spijker (voorzitter werkgroep ‘Coach maakt het verschil’). Deze avond stond in het teken van 2 onderwerpen: ‘Hoe sta ik als coach langs de lijn’ en de ‘Rinus app’.

Martijn Hollewand (technisch coördinator pupillen) opende met: ‘Hoe sta ik als coach langs de lijn’. Verschillende dingen werden besproken waren:
• Wat wil ik de komende week met mijn team bereiken in de trainingsweek en hoe vertaal ik dit richting de wedstrijd op zaterdag?
• Wat zeg ik tijdens mijn wedstrijdvoorbereiding en op welke manier draag ik dit uit naar kinderen, pubers en volwassenen?
• Wat zeg ik tijdens een wedstrijd en op welke manier communiceer ik met mijn spelers?

Er ontstonden interessante discussies en iedereen kon zijn zegje doen over zijn of haar ervaringen. Kortom: ervaringen delen en inspireren stonden tijdens deze workshop centraal.

Na de pauze nam Roeland ten Berge het stokje over om het een en ander uit te leggen over de ‘Rinus app’. De `Rinus app’ is een ideaal middel om complete trainingen en oefenstof per leeftijd te vinden. Alle randvoorwaarden voor een oefening staat er in beschreven. Zeker de moeite waard om deze app eens door te nemen en er je voordeel mee te doen. Bovenstaande punten liet Roeland op het scherm zien aan de 25 aanwezigen die op deze avond waren afgekomen.

Hieronder meer informatie over de ‘Rinus app’.

Tegen de klok van 21:45 uur sloot Björn Spijker af met een aantal mededelingen:
– Voor vragen/opmerkingen over voetbalinhoudelijke onderwerpen kunnen mensen terecht bij Martijn Hollewand (martijn-hollewand@outlook.com)
– De volgende avonden staan gepland voor 31 januari en 11 april 2018.
– Op dit moment wordt er geïnventariseerd of er behoefte is aan een korte cursus van de KNVB (Cursus JVTC – 4 avonden bij Rohda Raalte met minimale deelname van 10 personen). Voor meer info: b.spijker@asito.nl

Uiteindelijk werd er in de kantine nog een drankje genuttigd en nagepraat over de onderwerpen die werden besproken. Wij kijken terug op een inspirerende en nuttige avond. Bij deze hopen wij jullie weer te zien op woensdag 31 januari bij Rohda Raalte. Hier zullen wij een vervolg geven aan de onderwerpen vanuit de kick-off en deze avond.

Groeten,
‘De Coach maakt het verschil’

Voor jou geselecteerd

Naar boven